featured

İSKOÇ HAVAALANINDA GÜVENLİK TARAMASI YOK !

ABD Başkanı Donald Trump Birleşik Devletler sınırlarını kısıtlarken, dünyanın diğer tarafındaki küçük bir havaalanı, güvenlik taramasını kaldırdı.
İnanılmaz ama, yolcuların İskoçya’nın güneybatısında bulunan Campbeltown Havaalanı’nda yolcular ve çantaları güvenlik taramasına tabi tutulmadan İskoçya’nın en büyük şehri Glasgow’a uçuş yapabiliyorlar.
Elli yıldır tarifeli kalkışlar güvenlik kontrolü olmadan yapılıyor. Bunun yerine, yolcular bagajlarında keskin cisimler, ateşli silahlar ve çok miktarda sıvı gibi yasaklanmış maddelerin bulunmadığını sözlü olarak bildiriyorlar.
Campbeltown Havaalanı, Ulaştırma Departmanı ve Sivil Havacılık Otoritesi tarafından güvenlik taramasından çekilmek için onay aldı.
Ayrıca herkes birbirini çok iyi tanıyor.  Yolcuların büyük bölümü yerel otobüs servisinden yararlanıyor.
 
Ancak İngiltere işçi sendikası Prospect, havaalanının güvenlik taramasını kaldırma kararı ile, Glasgow’a giden uçuş yollarının nükleer enerji tesisleri, petrol terminali ve Savunma Bakanlığı binalarından geçmesi nedeniyle terörist saldırıların “çok daha muhtemel” hale getirdiğini iddia etti.
Bu davranış tarzı diğer büyük havaalanları tarafından, özellikle Türkiye ve Belçika’daki havaalanı bombalamalarının ardından, güvenliği artırma zorunluluğuna ters düşüyor.
Geçtiğimiz ay, Avustralya hükümeti, temizlik ve bagaj görevlileri gibi içerde çalışanların olası tehdit ve saldırılarına karşı, hava limanlarında güvenlik güçlendirme planları hazırlamış ve açıklamıştı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir