featured

İran Onur Air Davasında İstediği Sonucu Aldı!

İran Petrol Bakanlığının Onur Air hakkında açtığı davanın dün görülen duruşmada Onur Air hisselerine konulan tedbir kararını kaldırılmasını isteyen Onur Air şirketi mahkemede red ile karşılaştı. Mahkeme bilirkişi incelemesi yapılmasına karar verdi.
Havacılık gündemine düşen haberde İran Petrol Bakanlığının Onur Air’in tamamının İran’da idam cezasıyla yargılanan işadamı Babek Zencani’nin yediemini Mehdi Şems’e dolayısıyla İran devletine ait olduğu iddiasıyla ilk kez Türkiye’de özel bir havayolu şirketine karşı dava açtı.

Cankut Bagana hisseleri bedelsiz aldı

İRAN Petrol Bakanlığı tarafından İstanbul’da açılan davalardan birinde, 9 Ocak 2015 tarihinde imzalanan bir sözleşmeyle Kudret Tuncel’in, kağıt üzerinde kendisine, ancak gerçekte Babek Zencani’ye ait olan on milyonlarca dolar bedelindeki hisselerin tamamını bedelsiz olarak Cankut Bagana’ya devrettiği öne sürüldü. Yasal olarak bu hisse devrini yapabilmesi için Mehdi Şems’ten izin alması gerektiğine dikkat çekilen dava dilekçesinde, Cankut Bagana’nın, şirketten alacağı olduğunu öne sürerek Kudret Tuncel’in hisselerini “Bila Bedel” (Bedelsiz) olarak satın aldığı iddia ediliyor. Dava dilekçesinde, Kudret Tuncel’in bu satış işlemini diğer ortak Mehdi Şems’in izni olmadan yaptığı belirtilerek, “Bu nedenle taraflar arasında imzalanmış sözleşmeler hükümsüzdür” denildi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir