featured

İngiltere’den Türkiye’ye gelen yolcular karantinaya alındı

Koronavirüs ün İngiltere’de mutasyona uğramasının ardından Londra’dan İstanbul’a gelen yolcular karantinaya alındı.

Yeni tip koronavirüs (kovid-19), İngiltere’de mutasyona uğradı. Ülkede yaşayan binlerce vatandaş soluğu havalimanları ve tren garlarında alsa da, yurt dışına çıkışlar yasaklandı.

Öte yandan, İngiltere‘nin Londra şehrinden kalkan Türk Hava Yolları (THY) uçaklarıyla yasaktan önce İstanbul’a gelen yolculara yapılan koronavirüs testlerinin ardından yolculara ait iletişim ve adres bilgileri temin edildi. Bu yolcuların evlerinde karantina altında kalacağı belirtildi.

YOLCULARA PCR TESTİ YAPILDI

Bakan Koca tarafından yapılan açıklamanın hemen ardından Londra’dan kalkan THY bünyesindeki tarifeli bir uçakla İstanbul’a gelen, aralarında kabin ekiplerinin de yer aldığı toplamda 125 yolcudan öncelikle iletişim ve adres bilgileri alındı, ardından yolcular İstanbul Havalimanı’nda yer alan Kovid-19 PCR testi alanına gönderildi.

YOLCULAR ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE KARANTİNADA OLACAKLAR

İngiltere’nin Londra şehrinden gelerek soluğu İstanbul’da alan yolcular, önümüzdeki günlerde evlerinde, izolasyon sürecinde bulunacaklar. Adres ve iletişim bilgileri alınan yolcuların karantina süresi boyunca filyasyon ekiplerince gözetimi gerçekleştirilecek.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir