featured

İngiliz pilotun F-35’i çalıştıramaması gündeme bomba gibi düştü

Makine Mühendisi Fazıl Altay, F-35 motorundaki kullanıcı adı ve şifre detayına vurgu yaparak ABD tehdidine dikkat çekti.

İngiliz pilotun F-35’i çalıştıramaması gündeme bomba gibi düştü. İngiliz pilot, F-35B uçak sistemlerine erişim sağlayabilmek için yanlış kod girmiş uçuşa başlayamamış, ancak yeni kod alınıp tekrar girişimde bulunduktan sonra uçuşa çıkabilmişti.

Bu konu daha sonra İngiliz medyasında da yer almıştı. Makine Mühendisi Fazıl Altay, kullanıcı adı ve şifre doğru girilmediği takdirde F-35’in motorunun durduğunu hatırlatarak ABD’nin istediği an uçağa ait ara yüze erişip şifreyi değiştirebileceği tehlikesine dikkat çekti.

Altay, milli ve bağımsız savunma ihtiyacımızı bu uçaklar karşılayamaz diyerek “Tek çözüm kendi Milli Muharip Savaş Uçağımız TF-23’ü üretmektir.” dedi.

Altay sözlerini şöyle sürdürdü:

ABD, ALIS/ODIN Cloud/Network tabanlı yazılımla F-35’in her türlü uçuş ve uçuş sonrası bilgisini takip ediyor ve bu verileri BIGDATA veri tabanında toplayıp analiz ediyor. Ayrıca F-35 ile Cloud üzerinden irtibat kurunca istediği güncellemeleri yapıyor. Bu esnada F-35’in Username&Password’ünü (Kullanıcıadı&Şifre) değiştirerek uçağı istediğinde uçamaz hale getirmek de dahil… Şimdi TSK, F-35 alsa kime karşı kullanabilir? Cevap Rusya ve İran gibi ABD’nin düşmanı olan ülkelere karşı. Peki kime karşı kullanmasına ABD, kullanıcı adı şifre engeli ile izin vermeyecek? Cevap: İsrail, Yunanistan, Kıbrıs Rum Kesimi, Ermenistan, Fransa ve hatta kara gücüm dediği YPG/PKK… Bu uçağı alıp milli ve bağımsız savunma ihtiyaçlarımız için kullanmak tamamen hayaldir. Tek çözüm kendi Milli Muharip Savaş Uçağımız TF-23’ü üretmektir.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

9 Yorum

  1. 3 sene önce

    TFX yok diyen cahile soruyorum…2023’de taxi yapacak uçak diye açıklamış TC. Bu devlet politikası.F-35’te şifre değiştikten sonra bize verilse ne kıymeti olur?

    Cevapla
  2. 3 sene önce

    Cahilce bir yorum…SSB izlemiyorsanız olabilir. Fetöcü müsünüz siz?

    Cevapla
  3. 3 sene önce

    Tfx. Diye bir ✈ olacakmış gibi boş boş yoyumları hiç dikkate alamıyorum ortada sadece 1 maket var başkada bir şey yok ama 2023 te uçacak deniyor nasıl olacak ortada motor yok

    Cevapla
  4. 3 sene önce

    Biz bu uçakgı alırsak hem kendimizi düşmana karşı koruyamayacagız hemde uçak sayesinde abd bizden bilgi alacak

    Cevapla
  5. 3 sene önce

    Bile bile lades demeye gerek yok gelecek tehlike şimdiden belli.yapilacak sey kendi özgün sistemlerimizi milli yazilimlarla geliş tirmek abd diğer ülke menseili kullandiğimiz sistemlerin de yazılımlarını millileştirmek olmalıdır.

    Cevapla
  6. 3 sene önce

    Patates artı diye basite teveccüh edenler’ kartellerin market eylemine karşı ülkeyi satar hale geldiğinde vay başımıza geleceklere ve en az otuz sene geri gidecek vizyonsuz Türkiyeme yazık olacak.Herkes aklını başına devşirmeli.

    Cevapla
  7. 3 sene önce

    Aynen katılıyorum

    Cevapla
  8. 3 sene önce

    Bişi yoq, yokuş aşağı fiteste vurdursa çalışırdı.

    Cevapla
  9. 3 sene önce

    Kendi yaptığımız makineleri koruyabilmek de önemli. Siber güvenlik geleceğin en önemli güvenlik meselelerinden. İnşallah bu konuda başarılı olabiliriz.

    Cevapla