featured

İlker Aycı'dan Gençlere Tavsiyeler

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, “En akıllı çocukların sadece mühendislik ve doktorluk dallarını seçmeleri ülkem için yeterli değil. Başarılı, iyi öğrencilerin Sosyal Bilimler’de yetişmesini ülkem için çok hayırlı buluyorum” dedi.

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, Anadolu Ajansının (AA) Global İletişim Ortağı olduğu, “Üniversite tercihini profesyonellerle yap” sloganıyla İbn Haldun Üniversitesi tarafından Başakşehir Kampüsü’nde düzenlenen “3. Geleceğim Sosyal Bilimler Zirvesi”ne katıldı
Aycı, burada yaptığı konuşmada, üniversitede Siyaset Bilimi okuduğunu, bugün de yine aynı bölümde okumak isteyeceğini belirtti. Aycı, şöyle konuştu:
“Sosyal Bilimler bilmek demek empati sahibi, tarih bilimci, medeniyet bilimci demek. Gelecek için birşey yapmak istiyorsanız önce tarihin, sonra bugünün ve kendinizin farkına varmanız lazım. Yaşadığınız toplumun temellerini iyi anlamanız lazım. Bunlarla harmanlanan bilim, teknoloji ve ilmin her tarafıyla ilgili bilgi sahibi olmanız lazım. Dava birlikteliği ve yol arkadaşlığı çerçevesinde bir araya gelmeniz ve ülkeniz için çalışmanız lazım. Bütün bunları sağlarken de derin bir hoşgörüye, kucaklama duygusuna sahip olmak lazım.”
Sosyal Bilimler’in özellikle geleceğin şekillenmesindeki önemine değinen Aycı, insanın; insanla, toplumla, devletle ve kurumlarla olan ilişkisini anlamayı sağladığını dile getirdi.
Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ 5d35b9387152d805e43888ab
“Sosyal Bilimler aynı zamanda gündelik hayatınıza ışık tutan, dokunan, pratikle birleştirecek zekayı da taşıyacak çalışamaları yapmanızı ifade eder. Bu ülkeyi değiştirmek isteyenlerin, sadece mühendis ya da doktorlardan ibaret bir toplum olmaması lazım. En akıllı çocukların sadece mühendislik ve doktorluk dallarını seçmeleri ülkem için yeterli değil. Mutlaka en az buna yakın oranda başarılı, kaliteli iyi öğrencilerin Sosyal Bilimler’de yetişmesi ve ülkemizin geleceği için söz sahibi olacak çalışmalar yapmasını ülkem için çok hayırlı buluyorum.”
İş hayatında da, öğrencilik hayatında da her zaman engeller olacağına işaret eden Aycı , “Bu engeller; sizi geriye itecek, patinaj yaptıracak, yorulacaksınız, bıkacaksınız. Etrafınızdaki bazı insanlar size kolay yolları gösterecekler. ‘Bu kadar sıkıntı çekmene gerek yok. Şöyle geç kurtul, orayı bırak kurtul.’ diyecekler. Çaresizliğe kapılmamayı, inatçı olmayı, mukavemet etmeyi ve üstesinden gelmeyi, ondan sonraki keyfini, hazzını yaşamanızı tavsiye ediyorum.” diye konuştu.
 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 Yorum

  1. 5 sene önce

    İlgili partinin gençlik kollarına üye olarak başlayabilirsiniz gençler…

    Cevapla
  2. herhalde hayatta bı cemaate katılın bır de sıyası torpil bulun , kimse tutamaz sızı dıyecek ))))

    Cevapla
  3. 5 sene önce

    Siyasal mezunu bi genel müdür istiyo. Yazın kenera..

    Cevapla
  4. Tabii sırtını cemaate iktidara dine siyasete daya sonra çok azim ettim başardım de …yaw bi gidin işinize.Hepiniz akıllı bi salak bizleriz…

    Cevapla