featured

İLK UÇAK GEMİMİZ SUYA İNDİ

TCG Anadolu’nun hazır olmak üzere olduğunu daha önceki haberimizde sizlere duyurmuştuk. BURAYA TIKLAYARAK haberimize ulaşabilirsiniz.

İstanbul Tuzla Sedef tersanesinde yapımı süren  Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi (LHD) TCG Anadolu ilk kez suya kavuştu. Yapımının, Sedef Tersanesi’nin kuru havuzunda gerçekleştirildiği TCG Anadolu ilk kez suya indirildi.

Milli uçak gemisi olarak bilinen Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi (LHD) TCG Anadolu’nun bulunduğu havuza su alınarak gemi ilk kez yüzer konuma getirildi.

TCG Anadolu’nun suyla buluşması sonrasında çekilen fotoğraflar sosyal medyada paylaşıldı. Geminin deniz suyuna da indirileceği belirtildi.

5 yıl önce yapımına başlanan ve inşaası büyük ölçüde tamamlanan TCG Anadolu Türkiye’nin ilk Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi olacak. Özellikle klasik uçak gemilerinden farklı ve işlevsel olan TCG Anadolu, 12 F-35 savaş uçağı, 4 adet Atak helikopteri, 8 adet orta yük nakliye helikopteri, 2 adet sea hawk genel maksat helikopteri ve 2 adet insansız hava araçlık kapasiteye sahip olacak. Bunun yanı sıra içerisinde zırhlı araçlar ile tank da taşıyabilecek.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 Yorum

  1. 5 sene önce

    Emeği geçenlerden rabbım razı olsun Devamını dileriz inşallah

    Cevapla
  2. 5 sene önce

    hayirli olsun :) ama amerikan gemileri gibi hava radar ucaklarimiz de denizaltilarimiz denizden havaya karaya sudan suya savunma sistemleriyle donatilmisir insallah.. hani yuzen hedef gibi değildir insallah sonucta araba motoru üretemeyen bir ülkeyiz. ucak uretecegimize inanıyorum ama kandirilanlardan olmayacağım.
    pearl harborda adamlar derslerini almislar bir daha ayni hatayi yapmıyorlar ya biz hep ayni cukurdan geçmekten bikmadik

    Cevapla
    • 5 sene önce

      Türkiye’nin yaptığı işleri kucumseyenlere yazıklar olsun ben emekli deniz assubayim 1980 de ABD den hurda gemi aldığımızı unutmadık

      Cevapla