featured

İKİ YAŞINDAKİ ÇOCUĞA YETİŞKİN MUAMELESİ YAPILDI AİLE MAĞDUR OLDU

Üç çocuklu iki aile adada günlerce mahsur kaldı. Hem de ceplerinden çıkan beklenmedik masraflarla.
Laura isimli yolcu, rezervasyonu bulunan Jetstar ile Sidney’e uçamayacağını öğrendiğinde şaşkına döndü.
10 Gün önce aynı uçakla gelirken, 2 yaşındaki oğlu uçakta bir öfke krizi geçirmişti. Uçak inişe geçtiği sırada çocuk korkmuş, kendini bir koltuğun altına, yere atmıştı. Kabin memuru çocuğu yerden almasını, uçağın inişe geçtiğini, almazsa uçağın havada dolaşacağını bildirmişti. Sert uyarıdan sonra kadın çocuğu yerden alarak kucağında kemerle bağlamıştı.
Her şeyin yolunda olduğunu düşündüğü sırada, uçaktan inerken, bir bagaj görevlisi yanlarına gelerek, kaptanın kendilerinden şikayetçi olduğunu söyledi ve “eve dönemezseniz sürpriz olmasın” dedi.
Adada 10 gün kaldılar. Dönüş için check-in yapan grubu yolcu hizmetleri temsilcisi çağırdı. Uçağa biniş anonsunu beklemeleri bildirildi. Daha sonra kapıya yürüyen kadına kenarda beklemesi söylendi. Sorunun ne olduğunu öğrenmeye çalışırken, kabin memuru kaptandan onay beklediklerini bildirdi.
Bekleme sürecinde, çantalar uçaktan indirildi. Hostes de küçük oğlanın davranışlarından dolayı uçamayacaklarını açıkladı. Çocuğun daha 2 yaşında olduğunu söylerken tartışma başladı. İki aile kapıda kalakaldılar.
24 Saat boyunca uçmalarına izin verilmedi. Yani 2 yaşındaki bir çocuk yüzünden uçmaları yasaklanmıştı. İş, güç sahibi insanlar mahsur kaldılar.
İki aile bagaj bölümünde beklemeye başladı. Qantas ve jetstar inceleme tamamlanıncaya kadar uçmalarına izin vermedi. Çocuklar yerlerde uyurken, havayolu biletlerine geri ödeme yapmayı teklif etti. Ya da Cuma’ya kadar bekleyeceklerdi. Geri ödemenin yarısı verildi. Ceplerinden yeni uçuş, bekleme süresinde konaklama ve otel masrafları için ek masraflar yapıldı.
Jetstar’ın yanıtında; 11 Şubat’ta Sydney’ten Hamilton Adası’na yapılan uçuşta, “güvenlik talimatlarına uymayan yetişkin erkek yolcu” ifadesi geçiyor.
Sonunda, bir Jetstar sözcüsü incelemenin bittiğini ve gurubun uçmasına izin verildiğini söyledi. Ama günlerce Jetstar ile bağlantı kurmaya çalışan Laura’ya konu hakkında bilgi verilmemişti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir