featured

IDEF 2021 : Ukrayna ve Türkiye havacılık ve uzay endüstrilerinde işbirliğini görüştü

IDEF 2021 Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nda (International Defence Industry Fair) Ukrayna ve Türkiye, iki ülke arasında havacılık ve uzay endüstrilerinde işbirliğini ele aldı.

Ukrayna Başbakan Yardımcısı – Stratejik Endüstriler Bakanı Oleh Uruski bunu Facebook sayfasında yazdı:

Ukrayna tarafı, uçak motoru yapımı, uzayın ortak kullanımı, roket gemileri ve uydu platformlarının oluşturulması alanında karşılıklı yarar sağlayan işbirliğine hazır” dedi.

Taraflar Ukrayna’da teknoloji parklarının oluşturulmasını da görüştüler: “Türk tarafının yerli sanayi parklarının oluşturulmasına dahil edilmesi konusunu görüştük. Türkiye bu konuda iyi bir deneyime sahip, çünkü bu tür onlarca yapı başarıyla faaliyet gösteriyor

Ayrıca Türk tarafını, engellerin kaldırılmasına ve diğer ülkelerle askeri-teknik işbirliğinin düzenlenmesi için uygun koşulların yaratılmasına yol açması gereken yatırım ve denkleştirme politikası alanındaki Ukrayna mevzuatının iyileştirilmesi hakkında bilgi verdi.

Urusky, IDEF 2021 fuarı kapsamında Türkiye Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez, Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu TÜBİTAK Başkanı Hassan Mandal ve Baykar Makina CEO’su Haluk Bayraktar ile görüştüğünü sözlerine ekledi. Ukrayna heyeti, aralarında ASELSAN, Roketsan, TAI, TEI ve STM’nin de bulunduğu önde gelen Türk firmalarının ürünleriyle tanıştı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir