featured

 ICAA, uçuş okullarında çok sayıda uygunsuzluk buldu

 

ICAA, Hindistan’ın uçuş okullarında (FTO) yaptığı denetimlerde güvenlik önlemlerinde bariz boşluklar buldu. Son zamanlarda pilot eğitimiyle ilgili olaylar, ICAA’i Hindistan’daki tüm uçuş eğitim okullarını kontrol etmeye sevk etti ve tespit edilen bulgular iyi bir tablo çizmiyor.

ICAA, Mart ayından bu yana Hindistan’daki 32 uçuş okulundan 30’unu denetledi. Bakım ve eğitimden Standart Operation Procedures’leri (SOP) düzgün bir şekilde takip etmemeye kadar çeşitli güvenlik ve işletim parametrelerinde ciddi sorunlar tespit etti.

Denetimler sırasında tespit edilen ihlallerden bazıları şunlardı:

Bazı uçuş eğitmenleri, öğrenci pilotlar ve bakım teknisyenlerin göreve başlamadan önce nefes analiz testlerine girmemeleri.

Bazı test ekipmanları gereksinimlere uygun değil veya gerektiği gibi kalibre edilmemiş.
Bunları günlük olarak kaydetme hataları gözlendi. Birkaç ikili uçuş, solo uçuş olarak kaydedilmiş, bazen taksi süresinin öğrenci pilotun aletli uçuş süresine ilave edilerek hesaplanmış.

Eğitim düzenlemesinin olmaması, gerekli eğitmenlerin olmaması gibi yer eğitiminde eksiklikler bulundu. Bazı öğrenci pilotlar, solo uçuşları gerçekleştirmek üzere serbest bırakılmadan önce acil durumlar ve temel konular konusunda uygun şekilde eğitilmedi.

Eğitmenlerin bazı durumlarda uygun olmayan şekilde tahsis edilmesi, eğitmenlerin sıklıkla değiştirildiği ve bunun öğrencilerin öğrenme deneyimini olumsuz etkilediği.

Acil müdahale planının uygulanmadığı ve eski iletişim bilgilerini içerdiği belirtildi.
Standartların altında altyapı, bazı okullarda eskimiş pistler, yırtık veya standart olmayan rüzgar tulumu gibi bir sorunlar.

ICAA bulgulara uygun cezaları vermiştir. İki uçuş şefi ve bir uçuş şef yardımcısı bir yıl süreyle görevden uzaklaştırıldı.

Diğer iki uçuş şefi, iki uçuş şef yardımcısı, bir uçuş eğitmen yardımcısı ve bir öğrenci pilota da üç ay uzaklaştırma verildi.

Otorite ayrıca iki uçuş eğitim organizasyonunun (FTO) yöneticilerine bir uyarı mektubu gönderdi. ICAA Genel Müdürü Arun Kumar, şunları ekledi:

“Bir FTO’nun onayı askıya alındı. Diğer bireylere ve FTO’lara karşı çeşitli aşamalarda yaptırımlar uygulandı.”

Son zamanlarda Hindistan’da uçuş okullarında birkaç olay yaşandı, ancak özellikle aynı gün tesadüfen ölümcül olmayan iki kaza ICAA’yi hızlı bir şekilde harekete geçmeye sevk etti. 16 Mart’ta, stajyer bir pilot, Jamshedpur’daki bir uçuş okulunda iniş takımlarını açmayı unuttuktan sonra gövdesi üzerine iniş yaptı.

Aynı gün, farklı bir uçuş okulunda bir Cessna 152 uçağı pistten dışarıya çıktı.

21 Mart’tan itibaren ülkedeki tüm uçuş okullarını denetlemeye karar veren ICAA, şu ana kadar 32 uçuş eğitim okulundan 30’unu denetledi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir