featured

HSBC THY'NİN 2016-17 SÜRECİNİ DEĞERLENDİRDİ

HSBC Yatirim Menkul Degerler, Türk Hava Yolları Şirket Raporu’nu yayınladı.
Raporda Türk Hava Yolları için kısa ve orta vadede uçuşlarda zayıflık öngörülürken 2017’de turizmdeki iyileşmeyle birlikte kârlılıkta kısmi bir toparlanma olacağı yönünde görüş bildirildi.
HSBC, kısa ve orta vadede direkt uçuşlardaki zayıflık, kapasite fazlası ve fiyat baskısının temel zorluklar olmaya devam edeceğini belirterek, 2016’nın ikinci yarısında daha fazla gelir kaybının yaşanacağını ifade etti.  Banka, THY için 2016’da 645 milyon dolarlık zarar, 2017 için 214, 2018 yılı için de 525 milyon dolarlık kâr tahmininde bulundu. Gelir büyümesinde ise bu yıl için yüzde 6,2 gerileme, gelecek yıl için yüzde 14’ün üzerinde büyüme öngörüldü.
Raporda, direkt uçuşların normale dönmesinin Türkiye’deki güvenlik endişesinin durumuna bağlı olduğuna değinildi. Raporda ayrıca, Türkiye ve Rusya’dan karşılıklı uçuşların artmasının trafiğe olumlu katkısı olacağının altı çizildi.
HSBC, 2017 yılında turizmde görece iyileşme, kapasitenin sabitlenmesi ve maliyet kısmaya yönelik önlemlerin etkisiyle marjlar ve kârlılıkta kısmi bir toparlanma öngörüldüğüne yer verdi.
Finansal kaldıraç oranında bozulma öngören HSBC, bu bozulmanın sermaye akışıyla destekleneceğini belirtti. Rapor, filoya 43 uçağın girmesiyle artacak teslimat öncesi ödemelerin sermaye akışında tampon görevi göreceğine yer verdi.  Net sermaye girişini bu yıl 762 milyon dolar olarak belirleyen banka, gelecek yıl net sermaye çıkışının 368 milyon dolar olacağını söyledi.
Raporda ayrıca “Aşağı yönde revize ettiğimiz tahminlerimiz sonucu hedef fiyatımızı 6.4 TL’den 5.8 TL’ye indiriyor, Tut tavsiyemizi sürdürüyoruz” ifadesi yer aldı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Ne hikmetse hic jpy dan filan bahsetmemis. Bilincsizler bahseder zaten sadece

    Cevapla