featured

Honda, nonstop uzun mesafeli yeni iş jetini tanıttı

Honda Motor Co.’nun uçak üretim birimi, yolcu kapasitesi ve Amerika Birleşik Devletleri genelinde kıtalararası uçuşları tamamlama kabiliyetine sahip yeni bir HondaJet küçük iş jeti konseptini Salı günü açıkladı.

Yapılan basın açıklamasında, müşteri tepkisini ölçmek ve potansiyel pazar talebini anlamak için Las Vegas’taki ticaret fuarında Honda Aircraft Co. tarafından HondaJet 2600 Concept’in bir maketi sergilendi.

Honda’nın mevcut modele kıyasla yaklaşık %40 daha uzun ve daha geniş, orijinal modelin taşıyabileceği 6 yolcu iken yeni modelde maksimum 10 yolcu olabilir.

Şirkete göre, yeni jetin yakıt verimliliğini hafif jetlere kıyasla yaklaşık %20 ve orta büyüklükteki jetlere kıyasla %40’tan fazla olması bekleniyor.

Honda Aircraft Başkanı ve CEO’su Michimasa Fujino, “Kıtalararası uçuşa olanak sağlayan, yeni bir kabin konforu ve kapasitesi sunan ve CO2 emisyonlarını önemli ölçüde azaltan HondaJet 2600 Concept ile yeni nesil iş jetlerini tanıtıyoruz” dedi.

İlk HondaJet 2015 yılında teslim edildiğinden bu yana, uçak dünya çapında satıldı. Geçen yıl teslim edilen toplam 31 uçak ile 2020’de art arda dört yıl dünyanın en çok satan küçük iş jeti oldu.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir