featured

Hollanda Türkiye’ye gidecek vatandaşlarını uyardı

Hollanda dış işleri bakanlığı vatandaşlarını Türkiye’ye de yaşayabilecekleri olaylar hakkında ki tavsiyelerine pazartesi günü yaptığı açıklama ile yenilerini ekledi.

Bakanlık, NU.nl haberine göre, ülkeye girişte havalimanlarında yolcuların sorgulanabileceğini, cep telefonlarına ve diğer şahsi bilgisayarlarına bakılabileceğini, terör örgütleriyle bağlantısı olabileceklerine inandıkları kişilerin gözaltına alınabileceğini duyurdu.

“Türkiye’de sosyal medya dahil olmak üzere; ülke, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk Bayrağı’na hakaret etmek yasaktır. Özellikle Türk vatandaşlığına sahip Hollanda vatandaşları, Türkiye’ye girerken ve Türkiye’de kaldıkları süre boyunca sorgulama veya kovuşturma ile karşı karşıya kalabilirler. Hem Hollanda hem de Türk vatandaşlığına sahip kişilerin Türkiye’de Türk vatandaşı olarak muamele görüyor.  Bu nedenle, Ankara’daki Hollanda Büyükelçiliği her zaman sorunlardan haberdar edilmez. Sorun çıkması durumunda, her zaman elçilik veya konsolosluktan, konsolosluk yardımı isteyin” denildi.

(NLTIMES.NL)

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir