featured

Hayallerine Solotürk ile Kavuştular

Küçüklüğünden buyana savaş pilotu olmayı hedefleyen Manisalı Belinay Özaydın ve Hüma Gökyıldız, SOLOTÜRK Gösteri Ekibinin yeni yuvası Konya 3’üncü Ana Jet Üssü 132’nci Filo Komutanlığında ziyaret etti.
Savaş pilotu olmayı kendilerine hedef olarak seçen Manisa Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri, muharip jet filosunun bir günlük mesaisinin tamamına katıldılar. Sabah 07.30’da pilotlar ile birlikte güne başlayan öğrenciler 08.00’de günlük genel uçuş brifingini takip ederek havacılığın ruhunda bulunan planlı çalışma, takım çalışması içinde üstlenilen görevi hakkıyla yerine getirme ve sürekli ilerleme motivasyonlarını hissettiler. 90 dakika süren uçuş öncesi brifinginden sonra, 132’nci Filo K.lığı pilotları ile SOLOTÜRK Uçağını ve harekat görevleri için hazır bekleyen F-16 uçaklarını hangarlarında görme fırsatına eriştiler. SOLOTÜRK uçağının tasarımı ve kuruluş hikayesini SOLOTÜRK ekibinden, F-16 uçakları hakkındaki bilgileri filodaki diğer pilotlardan dinlediler. Öğrenciler, savaş pilotlarının hislerini tam olarak anlamaları amacıyla, G-suit olarak adlandırılan uçuş süresince pilotların G kuvvetlerine olan toleransını arttırmak amacıyla kullanılan teçhizatları giydiler ve kokpitte oturma şansını elde ettiler.
Öğrenciler ardından SOLOTÜRK’ün planlı gösteri eğitim uçuşunu izlediler. Gösteri süresince yürekleri gökyüzü diye atan geleceğin kadın savaş pilotu adaylarına SOLOTÜRK Gösteri Pilotu Yzb. Erhan Günar telsizden seslenerek: “Cumhuriyetimizin 93’üncü yıl dönümü. Ne mutlu ki Türkiye Cumhuriyeti sizler gibi vizyonu, kararlılığı ve cesaretiyle ülkemizin aydınlık geleceğini oluşturacak gençlerimize emanet. SOLOTÜRK kokpitinde şimdilik ben yer alıyorum. Ancak birkaç yıl sonra emanetinizi almanız ve istikbali göklerde aramanız için sizleri Türk Hava Kuvvetleri ailesine bekliyor olacağız. Cumhuriyet bayramınız kutlu olsun” dedi.
Gösteri sonrasında filoda gösteri pilotu ve gösteri emniyet subayı ile birlikte uçuş sonrası brifingine katılan öğrenciler, her an harbe hazır, harekat kabiliyeti ve hassas vuruş gücü yüksek Türk Hava Kuvvetlerinin profesyonel çalışma anlayışına tanık oldular. SOLOTÜRK Gösteri Pilotu tarafından kendilerine SOLOTÜRK maketi ve peçi hediye edilen öğrenciler, hatıra fotoğrafı sonrasında filodan ayrıldılar.
Edindikleri deneyim sonrasında Türkiye’nin ve dünyanın ilk kadın savaş pilotu, Atatürk’ün manevi kızı Sabiha Gökçen’i örnek aldıklarını belirten öğrenciler; “Hava Harp Okulunu kendimize hedef olarak belirliyoruz. Bugün ki ziyaretimizle bir kez daha anladık ki, Türk Hava Kuvvetleri ve onun sarsılmaz gücü SOLOTÜRK sayesinde çelik kanatları altında daima özgürüz. SOLOTÜRK uçağını yakından görmek ve ona dokunmak bizler için hayaldi. Bugün bu hayalimize kavuştuk” diye konuştular.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir