featured

Havayolundan Irkçı Yaklaşım Televizyona Ekranlarında

Teksas, Dallas merkezli Southwest Airlines Kaliforniya’daki kadın basketbol takımının baş antrenörü ile seyahat eden bir çocuğun, kendi öz çocuğu olduğuna dair kanıt istedi. Havayolu için çalışan görevlinin belge istemesi, koçun beyaz olmasından kaynaklandı.
Koç Lindsay Gottlieb Twitter hesabından yaptığı açıklamada; sorunun kendisinin beyaz, 1 yaşındaki oğlunun ise melez olmasından kaynaklandığını açıklarken, 1 yaşındaki oğluyla yaklaşık 50 kez uçtuktan sonra, bilet kontuarındaki görevlinin  kendisine,  oğlunu kanıtlamak zorunda olduğunu söylemesini yadırgadığını ifade etti. Hem de çocuğun pasaportu olmasına rağmen. Koç olayı “aşağılayıcı ve duyarsız” olarak nitelendirdi
Denver’dan Kaliforniya  Oakland’ya yapılan uçuş öncesinde yaşanan olay CBS News “Olayların İçinden Progamına” konu oldu. Eğer uçak rötara girmeseydi, ana-oğul uçuşu kaçıracaklardı.
Havayolu yolcunun endişelerini gidermek için kendisi ile bağlantı kurduklarını söylerken, personelini korumaktan kaçınmadı ve her zaman saygılı davrandıklarını bildirdi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir