featured

HAVAYOLU ŞİRKETLERİ SINIFTA KALDI

Hava yolu şirketleri her geçen gün büyür ve  uçaklarda rekor sayılarda yolcu taşımanın yanı sıra kabin içi hizmetleri geliştirme yönündeki yatırımlarına devam ederken, düzenli uçan yolcular ile yapılan bir araştırma havayolu şirketlerinin müşteriler için  önemli olan noktalarda sınıfta kaldığını gösterdi.
Frequent Business Traveler tarafından düzenli hava yolu yolcuları ile gerçekleştirilen ‘2015 Air Travel Pet Peeves’ araştırmasının sonuçlarına göre, yolcuların en büyük şikayetleri uçakta kendilerine ayrılan alanın kısıtlılığı ve diğer yolcuların davranışları.
‘ARKANIZA YASLANIN, RAHATLAYIN VE UÇUŞUN TADINI ÇIKARIN’
2011 yılından bu yana yapılan araştırma, katılımcılara hava yolu ulaşımına dair rahatsız edici noktaların sunulup, bunların en rahatsız edici olanı en yukarıda olacak şekilde sıralanması şeklinde gerçekleştiriliyor.
Katılımcıların en çok rahatsız olduğu şeylerin başında yan koltukta oturan kişinin çok fazla yer kaplaması ve ön tarafta oturan yolcunun koltuğunu çok fazla geri itmesi geliyor.
Kulağa çok da önemli gelmese de, bu rahatsızlıklar hemen her pilotun uçuşta yolculara seslenirken kullandığı ‘Arkanıza yaslanın, rahatlanın ve uçuşun tadını çıkarın’ sözlerini tamamen anlamsız kılıyor.
‘HAVA YOLU ŞİRKETLERİ CİMRİLİK YAPMAMALI’
Frequent Business Traveler’ın Yazı İşleri Müdürü Jonathan Spira, konuya dair bir değerlendirme yaparak, ‘’Araştırma sonuçları, hava yolu şirketlerinin bacak mesafesi ve koltuk sahası gibi konularda cimrilik yapmaması ve bu konulara daha fazla önem vermesi gerektiğini gösteriyor.’’ şeklinde konuştu. Spira, ‘’Hava yolu şirketlerinin uçak içlerinin ‘otobüs atmosferi vermesi’ne dönük acil adım atması gerekiyor. Çünkü bu durum yolcu davranışlarını da etkiliyor ve pek çok rahatsızlık oluşuyor.’’ dedi.
1.942 kişinin katıldığı araştırma, dünyanın büyük online seyahat birliklerinden FlyerTalk ve ExpertFlyer’ın destekleriyle yürütüldü.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir