featured

HAVAYOLLARININ İSMİNİ KULLANARAK DOLANDIRICILIK YAPIYORLAR

Son günlerde yeni bir dolandırıcılık ile karşı karşıya kalındı. Bu seferki dolandırıcılık, duygu sömürüsü yapılarak gerçekleştiriliyor.
Tarafımıza gelen bilgilerde, şimdiye kadar uygulanmamış bir sistem ile karşı karşıya kalındığı bir gerçek.
Telefonla ya da havaalanında ulaşıyorlar
Dolandırıcı, kendisinin şehit babası veya dedesi olduğunu söyleyerek belirlediği kişiye telefonla ya da havaalanında ulaşıyor ve başka bir aile ferdinin cenazesinin uçakla memleketine yollanması için Pegasus’a müracaat ederek nakil istemi yapmak istediğini, ancak Pegasus’un cenaze nakil işlemlerinde nakit veya kredi kartı kabul etmediğini söyleyerek, cenaze nakil işleminin sadece bankadan havale sistemi ile yapılabildiğini iletiyor.
Kişiler çoğunlukla havayolu şirketini arayarak durumu teyit ederek durumun yanlış aksettirildiğini öğreniyorlar çünkü söz konusu isimler uçuş listelerinde dahi yer almıyor. Ancak bazen hayır işlemek adına arayan kişiden banka hesap numarasını isteyerek havale yapan kişiler de oluyor. Dolandırıcı Allah sizden razı olsun diye teşekkür ediyor.
Anlatılanları teyit etmek adına aradığımız Pegasus yetkilileri olayı doğrulayarak, kendileri de bu konuyla ilgili bilgi sahibi olduklarını ifade ettiler.  Pegasus yetkilileri iki noktaya dikkat çekiyor. Birincisi Pegasus hali hazırda şehit cenazelerinin naklini ücretsiz olarak yapıyor ve burada söz konusu olan şehidin cenazesi değil.
İkincisi kişilere Pegasus’un ödeme koşulları konusunda kısıtlama yaptığı söylenerek olmayan bir mağduriyet yaratılıyor ve kişilerin iyi niyetinden faydalanılıyor. Pegasus bu noktada gereken tüm tedbirleri almanın yanı sıra vatandaşları uyarmaya çalıştıklarını da belirtiyor.
Özel Haber 
 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir