featured

Havaş'tan mobil uygulama

Hizmet kuruluşu Havaş, yolcuların seyahatlerini kolaylaştırmak adına mobil uygulamasını hayata geçirdi.
Türkiye’de yer hizmetleri sektöründe ve TAV Bilişim Hizmetleri işbirliğiyle hazırlanan uygulamayla, havalimanlarına ulaşımda güzergah, saat ve en yakın durak bilgilerinin yanı sıra havayoluyla seyahat eden yolcuların kayıp bagajlarıyla ilgili güncel bilgilere erişmeleri mümkün.
Havaş Genel Müdürü Kürşad Koçak, konuyla ilgili şu sözleri kaydetti: ‘’Ülkemizde 19 ilde 37 farklı güzergahta havalimanları ve şehir merkezleri arasında yolcu taşımacılığı hizmetimizle, yılda yaklaşık 5 milyon yolcuya ulaşıyoruz. Geliştirdiğimiz mobil uygulama ile yolcuların bilgiye erişimlerini dijital bir platformda rahat hale getirerek seyahat deneyimlerindeki konforu artırmayı hedefledik.”
TAV Bilişim Hizmetleri Genel Müdürü ve TAV Havalimanları Holding CIO’su Binnur Güleryüz Onaran ise düşüncelerini şu sözlerle ifade etti: “Havaş için TAV Bilişim Hizmetleri tarafından geliştirilen uygulama ile, havalimanlarına ulaşımda güzergah, saat ve en yakın durak bilgilerinin yanı sıra havayoluyla seyahat eden yolcuların kayıp bagajlarıyla ilgili güncel bilgilere kolaylıkla erişim sağlanabiliyor. Bu sayede yolculuklar daha kolay ve güvenli bir hale gelirken, geliştirdiğimiz ürün ve hizmetlerimizin havacılık sektöründe yer alan farklı hizmet kuruluşları tarafından da kullanılıyor olması gücümüze güç katıyor.”
Mobil uygulamada kullanıcılar; Otobüs Hizmetleri, Yer Hizmetleri ve Antrepo Hizmetleri ana başlıklarında, ilgili içeriklere göre bilgilere ulaşabiliyor. Otobüs Hizmetleri ara yüzünde yolcular; havalimanı ve şehirlere göre güzergah ve saat bilgilerine ulaşırken, ‘En Yakın Durak’ fonksiyonuyla da bulundukları bölgeye en yakın Havaş durağının yol tarifini alabiliyor.
Yer Hizmetleri ara yüzünde, Havaş’ın yer hizmetleri faaliyetlerine ilişkin bilgi ve talep sistemine erişimin yanı sıra ‘Kayıp Bagaj Takibi’ sekmesinde ilgili havayolu şirketinin bagaj takip sistemine ulaşılabiliyor. Antrepo Hizmetleri bölümünde ise ‘Konşimento Sorgulama’ gibi fonksiyonlarla kargo takibi yapılabiliyor. Havaş’ın mobile uygulaması, iPhone, iPad ve Android cihazlara Havaş Mobile ismi ile indirilebiliyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir