featured

Havalimanında korkunç olay! Uçak bir anda alevler içinde kaldı

Peru’nun başkenti Lima’da LATAM Havayolları’na ait LA2213 uçuşu sırasında korkunç bir olay ile karşılaşıldı. Yolcu uçağı kalkışı sırasında itfaiye aracına çarpması sonucu iki itfaiye personeli hayatını kaybetti.

Uçağın itfaiye aracına çarpması sonuç açıklama yapan havayolu şirketi yolcuların ve personelin sağlık durumlarının iyi olduğunu bildirirken Peru Sağlık Bakanlığı (AEDT) 20 yolcunun bir klinikte tedavi altına alındığını ve en az ikisinin durumunun ciddi olduğunu bildirdi.

Devlet Başkanı Pedro Castillo, Twitter’dan yaptığı açıklamada, itfaiyecilerin ailelerine başsağlığı dileyerek, yaralıların iyileşmesi için dua ettiğini söyledi.

Sosyal medyada yayınlanan videoda, uçağın kalkış için hızlanırken itfaiye aracıyla çarpıştığı, ardından hızla alev aldığı ve durma noktasına gelirken yoğun bir şekilde duman çıkardığı görülüyor.

Peru’nun en önemli havalimanı olan Jorge Chavez’i işletmecisi Lima Airport Partners, havalimanının Pazar sabahına kadar kapalı kalacağını açıkladı. Savcılık yaşanan korkunç kazanın ardından soruşturma başladığını duyurdu.

©AirlineHaber.com

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir