featured

Havalimanı'nda Elektrik Kesintisi Şoku!

Dünyanın en yoğun havalimanı olan Atlanta Hartsfield-Jackson Uluslararası Havalimanı’nda yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle uçuşlar yapılamıyor.

Önümüzdeki hafta Noel’i kutlamaya hazırlanan ABD’de, dünyanın en yoğun hava trafiğine sahip havalimanlarından biri olan Atlanta Hartsfield-Jackson Uluslararası Havalimanı’nda yaşanan elektrik kesintisi yaşamı felce uğrattı.
Elektrik kesintisi nedeniyle uçuşlar yapılamadı ve yüzlerce uçak seferi iptal oldu. Georgia eyaleti elektrik idaresi, elektrik kesintisinin nedeninin henüz saptanamadığını ancak yeraltı elektrik tesislerinde büyük hasara neden olan bir yangın çıkmış olmasından endişe duyduklarını açıkladı.

Atlanta, ABD hava ulaşım sisteminin kalbi olarak biliniyor. Havalimanındaki tüm operasyonları etkileyen, uçak seferlerinin gecikmesine ya da iptal olmasına yol açan elektrik kesintisi zincirleme olarak ve katlanarak ülke çapında iç ve dış hat seferlerine de yansıyor
Havalimanı çalışanları, yerel saatle 01:15’te yaşanan kesintiyi gidermek için çalışırken, ABD Federal Havacılık İdaresi, tüm kalkışların askıya alındığını duyurdu.
Atlanta’da henüz gün ışığından faydalanılıyor olması kesintinin yaratabileceği sonuçları bir nebze hafifleritken an itibariyle yolcuların yaşadığı en büyük sorunun, yakınlarına haber verebilmek için cep telefonlarını şarj etmekte zorlanıyor olmaları olduğu belirtiliyor.

07:16 İtibariyle Güncelleme

Atlanta Havaalanı’ndaki elektrik kesintisi devam ediyor.
An itibariyle bölgede hava karardı.Alanda bekleyen yolcuların aileleriyle iletişim kurmakta zorlandığı ve bunun öncelikli olarak çözüm bekleyen bir sorun olduğu bildiriliyor.
Ne kadar bekleyeceği belli olmayan yolcular yiyecek bulmakta da zorluk yaşıyorlar.

07:20 İtibariyle Güncelleme

Atlanta Havaalanı’na kısmen elektrik verildi.


 
 
 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir