Havacılık Sektöründe Yeni Bir Adım: İstanbul Atatürk Havalimanı'nda Yapılan İlk Yolcu-Kargo Uçağı Dönüşümü

Havacılık Sektöründe Yeni Bir Adım: İstanbul Atatürk Havalimanı’nda Yapılan İlk Yolcu-Kargo Uçağı Dönüşümü

Son yıllarda hava kargo sektöründeki güçlü büyüme, piyasadaki yolcu-kargo uçağı dönüşüm talebini artırmış durumda. Bu artan talebi karşılamak üzere önemli bir adım atan  İstanbul Atatürk Havalimanı tesislerinde ilk dönüşüm operasyonunu gerçekleştirdi.

Dünya genelinde EFW ile doğrudan iş birliği yapan MRO şirketi, A330P2F Programı kapsamında gerçekleştirdiği dönüşüm operasyonuyla dikkat çekiyor. İlk dönüşüm uçağına ait üst gövde kabuğu kesme işlemi başarıyla tamamlandı ve yeni üst gövde kabuğu montajıyla ana güverte kargo kapısının yerine konuldu. Bu, dönüşüm sürecinde önemli bir kilometre taşı olarak nitelendiriliyor.

Şirketin kapsamlı yapısal ve aviyonik modifikasyon yetenekleri, müşterilere en iyi performansı sunma konusundaki taahhüdünü destekliyor. Yolcu uçaklarını kargo taşımacılığına uygun hale getirme konusundaki bu başarılar, hava kargo sektöründeki talebin karşılanmasında önemli bir rol oynuyor.

Bu dönüşüm operasyonları, yaşlanan yolcu uçaklarını ekonomik olarak kullanıma devam ettirmenin yanı sıra havayolu şirketlerine taşıma kapasitesini artırma ve maliyetleri optimize etme fırsatı sunuyor. Airbus A330 tipi uçakları kargo taşımacılığına uygun hale getiren A330P2F Programı gibi dönüşüm programları, havayolu filolarının modernizasyon stratejilerine uygun çözümler sunmaya devam ediyor.

© AirlineHaber.com

Not: Haber sitemizde yapılan havacılık haberleri kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Öne Çıkan Yorumlar

  1. 9 ay önce

    Ayni hangarda daha once A300-600 P2F projesinden 3 adet yapildi (MNG Technic ve Habom A.Ş.). Fakat A330 P2F ilk kez yapılıyor.

3 Yorum

  1. 9 ay önce

    Admin fena sallamış

    Cevapla
  2. 9 ay önce

    MNG’de yapılanlar sayılmazsa, siz (THY) zaten hep ilk yaparsınız.

    Herkes biliyor ki hep sonradan yaparsınız. Koşul şu; önce eskiyi unutturalım sonra yenisine sevindirelim.

    Cevapla
  3. 9 ay önce

    Ayni hangarda daha once A300-600 P2F projesinden 3 adet yapildi (MNG Technic ve Habom A.Ş.). Fakat A330 P2F ilk kez yapılıyor.