featured

Havacılık Parkı'ndaki çocuklara havacılık sevgisi aşılanıyor

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Havacılık Parkı’ndaki 18 uçakla, çocuklara havacılık sevgisi aşılanıyor.

Eskişehir’de yılda ortalama 30 bin ziyaretçiyi ağırlayan  AÜ Havacılık Parkı Müdürü Ender Gerede,  Ankara-Bursa karayolunda 39 bin metrekarede kurulu parkı, daha çok kişiye tanıtmak amacıyla çalışmalar yürüttüklerini söyledi.
Parkta 18 olan uçak sayısının ilerleyen dönemlerde artacağını belirten Gerede, “Parkta özellikle Hava Kuvvetleri Komutanlığıdan gelen uçaklar bulunuyor. Asıl hedefimiz, ortaokul ve lise düzeyindeki çocuklarda bilim iletişimini ve havacılık tutkusunu geliştirmek. Çocukların hayata atıldıklarında Türk havacılık sistemine katkı sağlamalarını da istiyoruz.” diye konuştu.
Çocukların yaratıcılıklarını geliştirecek etkinlikler de gerçekleştirdiklerini vurgulayan Gerede, şöyle devam etti:
“Uçakların nasıl uçtuğu konusundaki bilgilerini geliştiriyoruz. Başta motorlar ve pervaneler olmak üzere uçakların nasıl çalıştığıyla ilgili bilgiler veriyoruz. İlerleyen zamanlarda deney etkinlikleri gerçekleştirmek istiyoruz. Parkta bir hangarımız var, özellikle çocuklara yönelik deney setleri, model uçak kursları aracılığıyla bilgi transferi yapacağız.”
Havacılık Parkı’nı yılda ortalama 30 bin kişinin ziyaret ettiğini kaydeden Gerede, çocuklarla ilgili çalışmaları hayata geçirdikten sonra sayının en az iki katına çıkmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir