featured

HAVACILIĞA SİBER SALDIRI ÖNLEMLERİ

Berlin, hackerlar tarafından uçak kaçırılmaları ile ilgili olarak, havacılığın emniyetini artırmak üzere duyulan endişelere açıklık getirdi.
Almanya ordusu, hükümet tarafından finanse edilen bir araştırmaya dayanan acil önlem olarak, yeni bir “havacılık siber uzmanlığı” başlattı. Bu araştırmaya göre, bilgisayar korsanlarının yalnızca birkaç bin dolarlık ekipmanlarla askeri uçakların komutasını ele geçirmesi mümkün.
Alman Askeri Hava Kurumu Başkanı Binbaşı General Ansgar Rieks’in yaptığı yeni girişimle, askeri uçaklara potansiyel siber saldırıları önlemek için koruyucu sistemler takılacak.
Almanya Savunma Bakanlığı sözcüsü, hükümetin teknik araştırmalara yatırım yapacağı ve havacılık güvenliğine yönelik tehditler konusunda bilinçlendirileceğini söyledi.
Rieks, havacılık, enerji ve ulaştırma araştırmaları için Almanya’nın devlet tarafından finanse edilen otoritesi olan Alman Havacılık ve Uzay Merkezi (DLR) tarafından haberdar edildikten sonra, askeri uçak sistemine sızmak ve uçağı kontrol altına almak çok fazla bir önem taşımıyor.
DLR’nin bildirdiğine göre, bir askeri uçağın operasyonlarını bozacak bir saldırıyı gerçekleştirmek için düşman hackerları 5.000 euro’dan (5.700 ABD Doları) fazla değere ihtiyaç duyacaklar.
 
 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir