featured

GLASGOW, HAVA SAHASI İÇİN HALKA DANIŞACAK

İskoçya Glasgow Havaalanı, bu ayın başında başlatılan hava sahası değişikliği çalışmalarında alınacak kararlara halkın da katılımına fırsat vermek için 13 hafta sürecek bir dizi açık oturuma ev sahipliği yapacak. Açık oturumlarda kent sakinlerinin önerileri alınırken, süreç hakkında da bilgi verilecek.

Glaskow sakinleri Şubat ve Mart aylarında, Glasgow Havaalanı Holiday Inn, Johnstone Belediye Sarayı, Rutherglen Belediye Sarayı ve Bearsden Hub olmak üzere her hafta ayrı bir mekanda gerçekleştirilecek dört oturumdan istedikleri birine katılabilecek.

Glasgow Havaalanı’nda operasyon müdürü Mark Johnston, “Glasgow Havaalanı’nda kullanılan uçuş hatları onlarca yıldır değişmedi ve geniş İngiliz hava sahası altyapısı da düşünülünce, bu hatlar artık amaca hizmet etmiyor. Havaalanımızı sorumluluk sahibi bir tutumla büyütmekte kararlıyız ve hava sahasındaki modernizasyon buna yardımcı olacak, ancak, destekçilerimizin ve topluluğumuzun bu modernleşme sürecine tamamen dahil olmaları bizim için çok önemli, bu yüzden bu değişiklikleri ancak onların görüşlerini de değerlendirdikten sonra yapacağız.” dedi.
Havaalanı Müdürlüğü, ayrıca bir de bu konsültasyon sürecine özel, canlı yanıt sistemi de olan bir internet sitesi tahsis etti.
Hava sahası değişimi, konsültasyon dahilinde herkesin fikri alınmadan uçakların kalkış hatlarında hiçbir değişiklik yapılmayacak.
Glasgow Havaalanı hava sahası değişikliği önerileri, Sivil Havacılık Otoritesi (CAA) tarafından yönetilen İngiltere’nin Gelecekteki Hava Sahası Stratejisi (FAS)’nin bir parçasını teşkil ediyor. Proje için konsültasyon süreci 15 Ocak 2018’de başlatıldı.
FAS’ın önem arz eden görevlerinden birisi, İngiltere çapında yer temelli navigasyon yardım sistemlerinin kaldırılması ve yerine son teknoloji uydu navigasyon sistemlerinin kullanımının sağlanmasını içeriyor.
Glasgow Havalimanı’nın, uçakları piste yönlendirmek için kullandığı mevcut sistemler, 2019’da devre dışı bırakılacak.
Uydu-bazlı navigasyon sistemlerine geçişin, uçakların havada ve yerde kuyruk oluşturmasının da önüne geçmeyi sağlayacağı gibi, yakıt ve CO2 emisyonlarını azaltacağı öngörülüyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Hakla danışacak ne demek?

    Cevapla