featured

Havaalanı’nda bir kadın İsrail aleyhinde casusluktan tutuklandı!

İranlı kadının uçağı Brüksel’den Katar’a gitmek üzere havalanmış olmasına rağmen Brüksel’e tekrar inmeye zorlandı: Brüksel Havalimanı’nda geçen perşembe bavulunu bırakıp giden İranlı bir kadın, bavulunu İsrail El-Al Havayolları’nın güvenlik görevlilerinin davranışlarını çalışmak ve öğrenmek amacıyla bıraktığı şüphesi üzerine tutuklandı.

Belçikalı yetkililer, Brüksel Havaalanı’nda İsrail‘in yabancı hedefleri hakkında istihbarat bilgisi toplama planına karıştığından şüphelenilen İranlı bir kadını tutukladı.

GEÇEN PERŞEMBE GÜNÜ ŞÜPHELİ BAVULU BIRAKAN, BİR İRANLI

Kaynakların bildirdiğine göre, İsrail El-Al Havayolu şirketinde çalışan bir güvenlik görevlisi, geçen Perşembe günü havaalanı koridorunda şüpheli bir bavul buldu.

Söz konusu kaynaklar olayla ilgili soruşturmanın ardından çantanın Brüksel’de yaşayan İran asıllı bir kadına ait olduğunun tespit edildiğini söyledi.

BAVULUN SAHİBİ KATAR’A GİTMEK İÇİN HAVALANDI

İranlı kadın çantayı havaalanında bıraktıktan sonra Doha‘ya gitmek üzere Qatar Airways’e ait bir uçağa bindi. Fakat yolculuğu kısa sürdü.

UÇAK HAVADAYKEN GERİ DÖNDÜRDÜLER

Belçika polisinin, uçağın Brüksel Havaalanı’na dönmesi talimatını vermesinin ardından uçak tekrar iniş yaptı. Uçaktaki şüpheli kadın ise tutuklandı.

‘GÜVENLİK PERSONELİNİN DAVRANIŞLARINI ÖĞRENMEK İÇİN YAPILDI’

Brüksel’deki El Al güvenlik ekibindeki kaynaklara göre bu, yurtdışındaki İsraillileri hedef alacak olası bir saldırı öncesi El Al güvenlik personelinin davranışları hakkında bilgi edinme ve havaalanındaki güvenlik prosedürlerini ve protokollerini inceleme girişimiydi.

Güvenlik ekibi, havaalanı koridorunda şüpheli bavulu bulan güvenlik görevlisini ‘sakince hareket etmesi ve olası bir saldırıyı önlemesi’ nedeniyle takdir etti.

İSRAİL MEDYASI: İRAN YURTDIŞINDAKİ İSRAİLLİ TURİSTLERE SALDIRACAK

İsrail televizyon kanalı Kan, İsrail güvenlik sisteminin kısa süre önce İran’ın yurtdışındaki İsrailli turistlere yönelik saldırılar düzenleme girişimlerinde bir tırmanma yaşandığını aktardı ancak herhangi bir ayrıntıya yer vermedi. (superhaber.tv)

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Dünyaya terörü yay ondan sonra en ufak bir durumdan kork buna döt korkusu derler

    Cevapla