featured

HAVA-SEN VERDİ VERİŞTİRDİ…

Hava-Sen savunması istenen 16 kişiden 7’sinin iş aktine son verilen sendika üyeleri ile ilgili sert açıklamalarda bulundu.
Yapılan açıklama şu şekilde;
Sayın Basın Mensupları ve değerli Arkadaşlar,
Sonunda hiç istemediğimiz noktaya geldik. Toplamda 16 arkadaşımız savunma aldı, 7 tanesi fesih ile iş akdi sonlandırıldı, diğerleri de sırada. Daha başkaları da gelebilir. Hatalı kararları sonucunda koskoca şirketimizi uçuruma sürükleyenleri elbette tarih yazacaktır.
Her türlü yasal hakkı kendi çıkarına yorumlayarak adam atma ile sorunları halının altına süpürenler, kafalarını kumdan çıkardıklarında çok geç olacak. 2700 ü kaptan 4 bin çalışanı yok saymak, zarar gören UÇUŞ EMNİYETİ’ni  görmemek hangi aklın eseridir. Konuyu anlayan sektör ileri gelenlerinin ikazları da dikkate alınmadı.
Bu ne kapris, bu ne bencillik, bu ne vurdum duymazlıktır. Siz patronsunuz, Kral değil.  Ama merak etmeyin yasal zeminde her türlü mücadeleye başladık. Atılmalar kenetlenmemizi ve daha güçlenmemizi sağladı. Arkadaşlarımız artık şirket personeli değil rahatlıkla konuşabilirler,  Dava açabilirler. Uçuşa gitme mecburiyetleri yok. Her kanala her beyanatı verirler. Her türlü akçeli işleri iddia edebilirler. Uluslar arası alanda haklarını arayabilirler.
Peki kalanlar ne yapıyor; Bir şekilde tepkilerini elbette gösterecekler.  İş barışını bozdunuz. Sonucun tüm sorumlusu sizsiniz. Bütün ısrarlarımıza rağmen diyalog kapısını kapattınız. Kaç kişiyi atarsanız tatmin olacaksınız. Kaç çalışanın çoluk çocuğunun ekmeği ile oynarsanız keyfiniz yerine gelecek. Şirketimize ve Ülkemize zarar vermek isteyenlere çanak tutuyorsunuz. Bölücü, ajan, hain olan biz değiliz.  Şirketini vatanını seven namus şeref ve haysiyeti ile çalışan dürüst insanlarız.  ‘Bir defa ölmeyi’ tercih edenleriz. Artık sözün bittiği noktadayız.
Değerli Arkadaşlar, bu şirket hala bizim. Onu yüceltmek adına her şeyimizi vermeye hazırız. Bu gününü, yarınını ve geleceğini kurtarmak adına çıktığımız yolda azim ve inançla yürümeye devam edeceğiz. Uğraşımız hepimize hayırlı olsun.
HAVA-SEN

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

30 Yorum

  1. 6 sene önce

    İmza toplayalım… şirketimizi uyaralım…

    Cevapla
  2. 6 sene önce

    Ben benim haklıyım türküm doğruyum çalışkanım şirketini sevenim ülkesine canını düşünmeden feda edenim..anneyim çocuğum,cocugunum ,cogulum.. şirketime baglıyım ülkeme vefalıyım müminim,vatanseverim iyiyim hem müslüman hem kafirim…ben gülnihalim insanım…atatürkün mirası osmanlının takatı tüm dünyayı sarsan feth ettimi güneşin batmayacagı ülkeyim. Ben benim!benim olani isterim hak kim hukuk kim hem şaman hem müslümanım kısca BENİM..sensin biziz biz istiklal gencliği istikbal yolunda ATAMIN yoldaşi ilerinin düşünürü bugünün şahidi yarının geleceği simdinin sahidi ülkem adına tüm varisi dünyanın istatistiği amerikanın sözde kölesi yeni çagın tasıyıcı annesi senin bildiğin benim yerdiğim askerin tamda bacısı namusu serefi geleceği ülkesi adını ne koyarsan koy insanlığın geldiği verdiği son noktasi,nefesi.Ben herşeyim..bildigin gordugun ongordugun sana anlatilan dayatilan ogretilen gosterilen bildigin yasadigin,öğrendiğin belletildiğin tanik oldugun,bihaber kaldığın,olabilecegin gorebilecegin yasayipta taniklik edebilecegin,ederin etmezin bildiğin pesinden gittiğin desteğini verdiğn,cektigin ,pisman oldugun,yoluna bas kordugun…BEN HERSEYIM SANA DAIR

    Cevapla
  3. 6 sene önce

    Sevgili arkadaslar; lutfen korkmayin inanin hic bir faydasi yok biran once birlik olun havasene destek verin .. eski guzel gunlerimiz cok uzaklarda degil daha fazla hak kaybetmeden gelin birlik olalim. Ne kadar cok olursak o kadar guclu oluruz. Sessiz ve tepkisiz kalmayin ne kadar cok havasenli o kadar cok kazanim arkadaslara destek lutfen seyirci olmayin lutfen ..!!!

    Cevapla
  4. 6 sene önce

    THY, sendika seçiminde üzerinde şirket üniformasıyla “Şirkete ben danışmanlık yaptım, yerdeki uçakları ben kaldırdım, şirketi ben, ben kâr’a geçirdim” diyen Hava-iş’in kaptanına da üstün başarı, hizmet ödülü versin de tam olsun.

    Cevapla
  5. 6 sene önce

    Madem hak hukuk yok o zamam ilahi adalete güvenip dermansız dertlerle sevdiklerinizle sınanmazı diliyorum. Sizin göreviniz çalışanların sorunlarını dinleyip çözüm bulmak onları yönetime ispiyonlamak değil. Nevin hanım o koltuk sizinle ahirete gitmeyecek hellallik için yalvarmanızı diliyorum bu kadar veballa zor can verirsiniz.

    Cevapla
  6. THY cezai yaptırımlarından çekindiği için sendikal faaliyet yerine verimsizlik gerekçesini kullanmış ve sahtekarlık yapmıştır.Bunu yapan adamlara şirket teslim edilemez.Derhal görevden alınmalılar.NOKTA

    Cevapla
  7. 6 sene önce

    Ali Kemal Tatlıbal, havaiş yönetim kurulunun bile haberi olmadan boş kağıda imza atıp mesai düzenimizin ırzına geçtiğin gün,bugünleri başlattın.Vebal senin üzerinde.Yürüttüğün paraları iyi değerlendir yakında işsizsin.

    Cevapla
  8. 6 sene önce

    Daha tamamen yasal bir hak olan sendika değişikliğinden dahi korkan insanın hak verilmez alınır yanlış yoldasınız demesi sizce de ironik değil mi?
    Kokpit zaten havasen’e çoktan geçmiş cesaretinide mutsuzluğunuda göstermiştir. Kabin ekibi geçmiyorsa ya mevcut sendikadan çok memnundur ya da korkuyordur. Her iki durumdada çıkıp kimseye laf etme hakkı yoktur. Kokpit ekibi kabin ekibinin fedaisi değil, herkes elinin taşın altına koyacak. Sen hiç bir çözüm üretme, üretmeye çalışanada destek değil köstek ol ondan sonra bekle ki şartlar düzelir.

    Cevapla
  9. 6 sene önce

    Zorba THY ve hırsız Havaiş kol kola saldırıyor. Havaiş’in verdiği isimleri THY atıyor. Türk Hava Yolları bizlere emanet edilmiş olup Aycı ve Ekşi’nin kariyerlerinden daha önemlidir. Gerekirse işsiz kalacağız atılacağız ancak bu yuvayı yıktırmayacağız. Ne siyasi ne de hukuki değil ahlaki bir süreç yaşıyoruz.

    Cevapla
  10. 6 sene önce

    Sendikamızın OHAL kapsamında KHK ile kapatılabilmesi için tahrik ve taciz edilerek yasadışı harekete zorlanıyoruz. Öfkemizin esiri olup bu oyuna alet olmayacağız.

    Cevapla
  11. 6 sene önce

    Bu yapılanlar suçtur

    Cevapla
  12. 6 sene önce

    HAVA-İŞ
    NEREDESİN?

    Cevapla
  13. 6 sene önce

    Karşınızdaki insanların anladığı dil bu değil. Bu şekilde THY’den taleplerinizi gerçekleştirmesini beklemeniz naiflik, boşa kürek çekmek. Türkiye’de hak verilmez alınır. Usulünce vermiyorlarsa zorlayarak alacaksınız. 25-30 yaşındaki bizler bile bunu geçtiğimiz 10 yıllık süreçte anlamışken, sizin tecrübelerinize sahip insanlar neden anlamamakta ısrar ediyor? Mevcut açıklama beni bile tatmin etmemişken kabin ekibini tatmin etmesini nasıl bekliyorsunuz. Bu yaklaşım ile kabinden yeni üye geçişi bekleyebilir misiniz? Bu insanların arkasında durmayacak mısınız?

    Cevapla
    • 6 sene önce

      Kokpit olarak topluca harekete hazırız. Kabinin arkasında duracak mısınız sorusunu bir de henüz geçiş yapmamış olan 8800 kabin memuruna da sorun.Açıkçası bu 8800 için kılımı bile kıpırdatmak istemem.Havasenli 1200 e canım feda.

      Cevapla
      • 6 sene önce

        Kabindeyim ama katılıyorum bu yoruma. Geçmek istemeyen memnunum diyen insanlar ağır şartlarda devam edebilirler bence de.

        Cevapla
  14. 6 sene önce

    Hava iş bu duruma getirdi,masum,şirketimi ve Türk sivil havacılığının iyiliğini düşünmeyen bir hareketdir bu.

    Cevapla
  15. Tüm personel Hava Sen e geçmelidir,verikecek en iyi cevap budur,derhal,

    Cevapla
  16. 6 sene önce

    Gelinen sonucun tüm sorumluluğu günahı vebali üyelerini satan havaişe aittir. Kimse zam istemedi, havaiş çalışma şartlarının iyileştirmesini isteyen üyelerine sahip çıkmadığı gibi alınmış hakları geri verdi. Hala havaiş üyesi iseniz yaz sezonunda yıgunluktan bayıldığınızda sakın şikayet etmeyin bu iki yüzlülük olur.

    Cevapla
  17. Thy yöneticileri istifa etsin

    Cevapla
  18. 6 sene önce

    Siz herkesi kendiniz gibi karakter yoksunu mu sandınız… Nasıl ucuza gittiniz…

    Cevapla
  19. 6 sene önce

    11 milyon işsiz varken, kimse havasen falan anlamaz, e sizin karnınız tok 5 ev 5 dükkan vardır herbirinizde…

    Cevapla
    • 6 sene önce

      Necati luzumsuzsun… mevzunun dışında olup,gereksiz atıp tutugun ortada.İşsiz nufusu vurgulayıp calışan insanları herturlü rezilliğe boyun egdirme zihniyetiniz batsın

      Cevapla
  20. 6 sene önce

    İnsanların ekmeği ile oynamak ne demek? Yazıklar olsun sizin gibi yöneticilere..

    Cevapla
  21. 6 sene önce

    İŞ YAVAŞLATMA YAPALIM

    Cevapla