featured

HAVA-SEN: PARAYLA İŞİMİZ YOK

Büyük bir çoğunluğunu Türk Hava Yolları personelinin oluşturduğu Türkiye Sivil Havacılık Sendikası’na (HAVA-İŞ) alternatif olarak Havayolu Çalışanları Sendikası (Hava-Sen) kuruldu. Yeni kurulan sendikanın başkanı İskender Çarkçı sozcu’ye açıklamalarda bulundu. Çarkçı üye aidatlarını ciddi anlamda düşüreceklerini belirtti.

Hava-İş sendikasının haklarını yeterince korumadığını düşünen havayolu çalışanları Hava-Sen sendikasını kurdu. Hava-Sen sendikasının başkan adayı 25 yıllık Kaptan Pilot İskender Çarkçı yeni oluşumu anlattı. 4 Şubat’ta üye kayıtlarına başladığını ve 8 gün içerisinde 2 bin üyeye ulaştıklarını söyledi. Başkan Çarkçı yaptığı açıklamada “Şu an 2 bin üyemiz var ve bu rakam Haziran ayında 10 bin rakamını geçecek. Geçtiği zamanda Toplu sözleşmelere katılma hakkı kazanacağız” ifadelerini kullandı.
PARAYLA İŞİMİZ YOK
Mevcut sendikanın daha önceki yıllarda üyelerden topladığı yardımlaşma aidatının ayda 2,5 milyon lira olduğunu ve 4 yıl içerisinde 50 milyon lirasının kaybolduğunu ifade eden Çarkçı, “Bu sendika hala hazırda brüt maaşın yüzde 1.5’ini alıp aylık 2.5 milyon lira gibi bir gelir elde etmekte. Bu sendikayı ilgilendiren tek konu budur. Bizim parayla işimiz yok. Biz 2019’un yıl başına kadar üyelerimizden aidat almayacağız. 2019 yıl başından sonra ise biz sadece yüzde 0.5 aidat alacağız. Yani şu anki sendikanın aldığı aidatın üçte biri. Çünkü paraya işimiz yok. Bizim işimiz çalışanların haklarının ve menfaatlerinin korunması.” dedi.
EN ÖNEMLİ MADDE DÜRÜSTLÜK
15 bin kabin görevlisinin yüzde 80’i nin kendilerini desteklediğini ifade eden çarkçı, havayolunda en önemli unsurun dürüstlük olduğunu söyledi.
275 TL’DEN 90 TL’YE İNECEK
Şuan ki mevcut konumda kaptan pilotların aylık ücret olarak 275 TL ödediğini söyleyen Başkan İskender Çarkçı “Şuan kaptan pilotlar 275 TL ödüyor bu rakam çok fazla biz aidat almaya başladığımızda bu rakam 85-90 TL ‘ye kadar inecek” dedi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 Yorum

  1. 6 sene önce

    Adeta soygun yapar gibi aidat toplayan ama, personelin hakları için mücadele etmek bir yana, işveren ile bir olup üyesini işverene ezdiren bu sarı sendikaya haraç vermeye devam etmek isteyen varsa, buyursun versin. Ama kaybedecekleriniz, sadece maaşlarınızdan yapılan kesintiler olmayacak.

    Cevapla
  2. 6 sene önce

    Thy de işe girmeden önce, Sendika düşmanlığı yapan cahiller, güya sendika yönetiyorlar. Ne için? İşçiden aidat tahsil edip yan gelip yatmak için.

    Cevapla
  3. 6 sene önce

    You tube da izledim. Adam sürekli hakkınızı helal edin diyip duruyordu. Sebebi bayağı büyükmüş ! 50 Milyon TL

    Cevapla
  4. 500 lira verelim yeterki haklarimizi ve kazanimlarimizi peskes cekmeyen satmayan ve insani sartlarda calismamizi sagliycak savunucak bir sendikamiz olsun.

    Cevapla
  5. 6 sene önce

    Soygun varrrr…

    Cevapla