featured

Hava Kuvvetleri pilotunun Kabusu Cezaya Döndü

Kuzeybatı ABD’nin Washington eyaletinde, Seattle’ın 87 km güneydoğusunda masif bir stratovolkan dağı olan Rainier Dağı, Cascasde yanardağlar sırasında yer alır  ve  aktiftir.

12 Nisan 1951’de; bir pilotun uçağı hiç akla gelmeyecek şekilde, dağın yanından süzüldü ve Rainier Dağı’nın zirvesine indi. Pilot uçağı tekrar çalıştıramadı. Gece çok soğuktu ve kurtarma dağın zirvesine ulaştığında çok geçti.
12 Nisan’dan bir gün önce, ABD Hava Kuvvetleri teğmeni John W. Hodgkin, bölge genelindeki ana hatları, kayak donanımlı hafif uçağı ile zirveye kadar teftiş etmiş, haber başlıkları hazırlamıştı. Bir arkadaşı The Times’a “yüksek noktalara iniş yapmak onun için bir tutku ” demişti.
Her şey başlangıçta Hodgkin için iyi geçti. Fotoğraf çekmek için dağın tepesindeki uçaktan çıktı. Ama uçağa geri döndüğünde kalkamadı.
Diğer pilot arkadaşı The Times’a “pervanenin döndüğünü izledim ancak kalkamadı” dedi.
Hodgkin, 14.000 fit yüksekliğindeki zirvenin tepesine yakın bir yerde geceyi sıfırın altında geçirdi.
Hodgkin, ertesi gün kurtarıcılar gelmeden yaklaşık bir saat önce, uçağı aşağıya doğru çevirdi, geri atladı ve karın altına kaydı. Uçağı Mowich Gölü’ne doğru kaydırdı, yeniden gaz verdi ve Spanaway’e doğru kalktı. Orada Hava Kuvvetleri tarafından karşılanacaktı.
42 Yaşındaki sakallı  ve yorgun havacı, bir albay, bir yarbay ve diğer ofis görevlilerinden müteşekkil  hava kuvvetleri ile yüzleşmek üzere ilk adımı attı.
Bu olaydan birkaç hafta sonra, Hodgkin uçağını yasalara aykırı şekilde milli bir parka indirdiği için, mahkeme tarafından suçlu bulundu.
HistoryLink’e göre; Kore Savaşı’na (1950-53) katılmış olmasına rağmen, cezadan kurtulamadı. 350 Dolar para cezasına çarptırıldı ve altı ay hapse mahkum edildi.
HistoryLink , Washington Devlet tarihinin ansiklopedik  web sitesidir. Site, yaklaşık 7.000 girdi ve 5,000 günlük ziyaretçi ağırlar. İçeriğinde 500 biyografi ve 14.000’den fazla imge var. Kar amacı gütmeyen tarihsel organizasyon History Ink, HistoryLink.org’u hayata geçirerek, ülkenin yerel ve eyalet tarihini internete sunuyor. Kısacası ilk çevrimiçi ansiklopedi
 
 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir