featured

HAVA İŞ'İN OFİS TADİLATINI KİM, KAÇA YAPTI?

İlk kez Hava İş Anadolu Yakası Şube Başkanı Sezgin Uzun tarafından dile getirilen iddialara Hava iş yönetiminden açıklama gelmezken Yasin Köroğlu’na yapılan toplam 1.9 milyon TL yeni bir tartışma başlattı.
İstanbul Teknik Üniversitesinden 2002 yılında mezun olan Mimar Yasin Köroğlu , 2009 yılında Köroğlu İnşaat isimli firmayı kurdu.Kayıtlara göre işyeri adresi bulunmayan Köroğlu işyeri olarak ev adresini gösterdi.
Köroğlu ile Hava İş’in ilişkisi 2015 yılında başladı. 11 Mayıs 2015 tarihinde Hava İş’ten 141.600 TL ödeme alan Köroğlu’na Nisan 2017 tarihine kadar yapılan ödemeler 1.9 milyon TL’ye ulaştı. Sendikaya yakın kaynaklar Köroğlu’na yapılan ödemelerin Hava İş Genel Merkezinde yaptırılan tadilattan kaynaklanmış olabileceğini ileri sürdüler.Ancak aynı kaynaklar bu bedelle değil bir veya iki katın tadilatı, tüm binanın yıkılıp yeniden yapılabileceğini bu nedenle rakamın yüksek olduğuna dikkat çektiler.
Diğer bir tartışma ise, tadilata karşı 1.9 milyon TL ödeme yapıldığı varsayılsa bile sendika ve üyelerin menfaatleri doğrultusunda rekabet ortamının yaratılıp yaratılmadığı, tadilata ilişkin idari ve teknik şartnamelerin hazırlatılıp hazırlatılmadığı ve bu konularda yetkinliğini kanıtlamış en az 3 firmadan teklif alınıp alınmadığı konularında yoğunlaşıyor. Ayrıca tadilatın geçici ve kesin kabullerinin yapılıp yapılmadığı da bilinmiyor.
Hava İş Genel sekreteri Yasin Sevgili’nin idiasına göre ise, Yasin Köroğlu Hava İş Genel Başkanı Ali Kemal tatlıbal’ın yakın arkadaşı.
Köroğlu ile ilgili diğer bir tespit ise, Hava İş Sendikasının kurduğu 670 konutluk Hava İş Kooperatifi ve 500 konutluk Hava İş Kıbrıs Caddesi Kooperatifinin proje ve danışmanlık işlerinin Yasin Köroğlu’na verilmesi

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

7 Yorum

  1. 7 sene önce

    hergün bir iddia ve suçlama. Ama Hava iş duvar. Tek bir açıklama yapamıyorlar. İnsan ister istemez inanıyor. Demek ki doğru diyor. insanlar.

    Cevapla
  2. Atilay Aycin döneminin çiçek faturalarını dile dolayanlar neredeyse kasayı kurutmak üzereler.

    Cevapla
  3. Kimin çiraklariki…….

    Cevapla
  4. 7 sene önce

    “Bana dokunmayan yılan bin yaşasın” zihniyetindeki, yan masasındaki mesai arkadaşı suçsuz yere işten atılırken ses çıkarmayan THY çalışanlarına, müstehakdır!

    Cevapla
  5. 7 sene önce

    Bunun gibi belgeli ve detaylı sürüyle yolsuzluk iddiasına rağmen ne Ali Kemal efendiden ne de sendikadan belgeli bir tekzip gelmedi. Şerefi ve onuru olan dürüst bir insan bu kadar iddia karşısında çoktan kendini aklamak için ispatlar ortaya koymuş ve iddia sahiplerine de dava açmıştı. Ama bunlar yandaş havacılık sitesinde iddiaları yalanlamak dışında hiçbir şey yap(a)mıyorlar. Yani her şey apaçık ortada. Geleceğine, haklarına, üye aidatlarına ve sendikasına sahip çıkmak isteyen her THY çalışanı İskender Çarkçı Kaptan’ın Zeytindalı Hareketi’ni desteklemelidir.

    Cevapla
  6. Bu yasin Köroğlu OTTOMAN nakliyatın sahibidir ve sendika OTTOMAN nakliyatdan iki sefer de 500000 tl. Fatura almıştır. Acaba neyi taşıtmıştır??

    Cevapla
  7. 7 sene önce

    sarı sendika’da nereye elini atsan elinde kalıyor, herşey çürümüş,kokuşmuş,yolsuzluk diz boyu. sorsan hepsi de dindar,sofu,softa,muhafazakar.
    gerçi derdi davası maaş,ikramiye ve pass bilet olan sorgulamaz,sormaz,umursamaz,bana neci,neme lazımcı,biatçı çalışanlara böyle sendikacılar müstehak aslında…

    Cevapla