featured

HAVA İŞ, TERÖR DESTEKÇİSİNE GERİ DÖNDÜ!

Değerli okurlar, salgın etkisini sürdürken ve bırakın kısa vadeyi uzun vadeye ilişkin bile planlamalar yapılamaz iken havacılığımız başı kesik tavuk gibi saga sola koşuşturuyor. Uçuş planları açıklanıyor, bir de bakmışsınız THY’nin uçacağı Almanya 15 Haziran’da uçmalarına izin verilen ülkeler arasında Türkiye yok ! THY çalışanları 1 ay sonra ne olacağını bilmiyor ama yetkili sendika Hava İş ortada yok… Yanlış anlamayın, kayıp veya hasta değiller. Maaşallah hergün twitter’dan mesaj paylaşıyorlar. THY personelinin % 60’ını oluşturan pilot ve kabin memurlarının en tepe yöneticisi olan Genel Müdür Yardımcısı Aykut Alpa derseniz o da ortalarda yok… Derneklerden de tıss yok…
ITF’TEN THY MEKTUBU…
Hava İş demişken, bundan 15-20 gün önce havacılık sitelerine düşen bir haber mutlaka dikkatinizi çekmiştir. Uluslararası Taşımacılık İşçileri Federasyonu (ITF) THY yönetimine bir mektup göndererek pandemi sürecini Hava İş Sendikası ile birlikte yürütmeleri çağrısında bulunmuştu.
Haberi okuyunca bayağı şaşırdım. Milliyetçilik dozajı yüksek bir anlayışa sahip Hava İş yönetiminin yurtdışından medet umması cidden ilginç geldi bana.
ITF durup dururken istihareye yatmış gibi THY yönetimine bir sabah kalkıp mektup yazması pek mümkün görünmüyor.
Demem o ki, bir talep gelmemişse ITF niye mektup yazsın ki? O halde akla en yatkın ihtimal, Hava İş’ten ITF’e bir talep, istek veya rica gitmesi…
Yani Hava iş, ITF’I devreye sokmuş sokmasına da, bu ülkeyi ve ülkenin bayrak taşıyıcısı havayolunu şikayet etmek anlamına gelmiyor mu?
Ancak asıl sorun, gücünün farkında olmayan veya asalında gücünün olmadığını farkeden yetkili sendikanın, en yasal en meşru konumunu, yurtdışından gelecek mesaja veya mektuba dayandırma çabasında… Yahu birader, THY bu süreci tabii ki yetkili sendika ile götürecek. Haa, eğer sen işçinin menfaatlerini yeterince koruyamazsan zaten sendika vasfını yitirmişsin demektir.
HAVA İŞ ITF’TEN NİYE ÇIKTI?
Bunları yazarken aklıma birden 2017 Hava iş Olağan Genel Kurulu geldi. Arşivlere baktım ve hafızamın beni yanıltmadığını gördüm.
Bakın haberde ne yazıyor: “Hava İş, Abdullah Öcalana’a Özgürlük Kampanyasına destek veren ITF’den ayrılma kararı aldı.”
Biliyorsunuz, sendikaların uluslararası kuruluşlara üye olması veya üyelikten çıkması ancak Genel Kurul kararı ile olabiliyor. Şimdi 11-12 Kasım günü yapılan ve yaklaşık 100 kamyoncu delegenin de katıldığı 28. Hava İş Genel Kurulunda Başkan Ali Kemal Tatlıbal’ın bu konudaki açıklamasına bakalım:
    “Geçtiğimiz yıl ITF’ten bir mail aldık. Bu mailde ‘Öcalan’a Özgürlük’ adı altında bir kampanya başlattıklarını ve bu kampanyaya tüm sendikaların destek vermesini istediklerini öğrenince şoke olduk. Kendilerini arayıp tepkimizi ilettik ve asli işi tüm dünya işçilerinin haklarını savunmak olan bir sendika üst kuruluşunun bölücü terör örgütü elebaşına destek veremeyeceğini bu durumu düzeltmelerini söyledik ancak uyarılarımızı dikkate almadılar. Bize de bu birlikten çıkmaktan başka çare kalmadı. Zira bu sendika, bizim ödediğimiz aidatlarla ülkemizde faaliyet gösteren eli kanlı terör örgütü lideri lehine kampanya düzenliyordu. Ancak bu kuruluştan ayrılmak için tüzük tadili gerekiyordu ve çok şükür bu genel kurulda üyelerimizin desteğiyle bu yanlışı ortadan kaldırdık. Bu genel kurulda aldığımız en güzel karar buydu. Çünkü milletinin hakkını koruyamayan bir sendika işçilerinin hakkını da koruyamaz, bizim yönetimimizin düsturu “söz konusu vatansa gerisi teferruattır.” 
BEBEK KATİLİNİN DESTEKÇİSİNE GERİ DÖNÜŞ !
Evet, havayolu çalışanlarının paraları ile aidat ödenen ITF’ten böylece çıkılmış. Güzel… Peki sonra nasıl olmuş da, teröristbaşının destekçisi ITF bayram değil seyran değil iken, kendi bünyesinden çıkan bir sendika için ülkenin bayrak taşıyıcısı havayoluna mektup yazmış? Araştırınca gördük ki, meğer Hava İş’imiz 2019 yılı Aralık ayında yani çıktıktan 2 yıl sonra “sessiz-sedasız” ITF’in kanatları arasına girerek tekrar üye olmuş, iyi mi? Eee, 2 yılda ne değişti? 2017’de bebek katilinin destekçisi olan ITF, izleyen süreçte PKK terörünü lanetledi mi? Ne değişti de tekrar üye oldunuz? Üyelerin paralarından tekrar aidat ödemeye başladınız?  Hani “milletinin hakkını koruyamayan bir sendika işçilerinin hakkını koruyamaz”idi? Hani “Sözkonusu vatansa gerisi teferruattı”? Yoksa Öcalan’ın teröristbaşı olmadığına dair bizim ve ülkemizin, yargının bilmediği bir bilgiye mi ulaştınız? Ne diyeyim tam bir savrulma hali… Dün dündür, bugün bugündür anlayışının trajik bir yansıması, kötü bir replikası…
KANUNU DA TÜZÜĞE DE AYKIRI …
Bu arada unutmadan, ITF’den çıkış kararını Genel Kuruldan onaylattınız da, tekrar dönüş kararını nasıl aldınız? 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanununun 11. Maddesinde açıkça “Uluslararası kuruluşun kurucusu olma, uluslararası kuruluşlara üye olma veya üyelikten çekilme” yetksisi açıkça Genel Kurula bırakılmış. Tüzüğünüzde nasıl düzenlenmiş diye bakayım dedim, ara ki tüzüğü bulasın ! Hava İş’in sitesinde Tüzük yok ! Neyse ki, başka bir kaynaktan buldum da merakımı giderdim. Tüzüğün 21. Maddesine kanunun 11. Maddesinin ilgili fıkrası aynen alınmış… Zaten kanuna aykırı tüzük yapamazsınız. Yani özetle, teröristbaşını, bebek katilini destekleyen ITF’e geri dönme kararınız kanuna da, tüzüğünüze de aykırı… “Çaktırmadan dönelim” demişsiniz ama onu da becerememişsiniz. Ama elin oğlu 23 Aralık 2019 günü kendi resmi sitesinde bu olayı fotoğrafla duyurmuş ve şu bilgiyi paylaşmış:
“Sivil havacılık sektöründe çok sayıda işçiyi temsil eden Türk sendikası olan Hava-İş, anlaşmazlıktan birkaç yıl sonra ITF ailesine geri döndü. Londra’daki ITF House’a iki temsilcinin yaptığı ziyaretin ardından genel sekreter Stephen Cotton, sendikanın başkanı Ali Kemal Tatlıbal’a Hava-İş’i ITF üyesi olarak coşkuyla karşıladı.”  Tarih de manidar… Noel’den iki gün önce… Yani Noel tatili başlamadan önce hemen işi bitirmek istemişler.
İnternet çağındayız beyler… Siz yaptığınızın ilkeli olmadığını düşünerek gizli tutmaya çalışmışsınız ama olay kayıtlara girmiş. Şu gizli kapaklı “üyeliğe dönüş” meselesini bitirirken çalışanların önce % 20, Mayıs –Haziran aylarında ise % 10’a talim ettiren, ikramiyeleri yıl sonuna kadar kaldıran Tadil Protokolünü de sümenaltından çıkarıp açıklayın da üyeleriniz ne olup bittiğini öğrensinler…

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

20 Yorum

  1. 4 sene önce

    Resimde poz verenler sendikacılığın nesini biliyorlar acaba? Hadi biri başkan,hamdi sayesinde önce thy’de sonra sendika’da makam sahibi oldu ya öbürü kim, kimin sayesinde orada? Ne iş yapar? Tecrübesi,bilgisi,sıfatı ne? O da korumayla,lüks arabayla geziyor mu? Üyeler bunları ve yaptıklarını sorgulamadığı müddetçe burada yorum yapıp da ağlamasınlar.

    Cevapla
  2. 4 sene önce

    Hava iş’in ve thy’nin torpilli tosuncuklarını yönetime getirenler oy için açılım ayağına Türk demeyelim Türkiye’li diyelim,milliyetçiliği ayaklar altına aldık,Türk diye bir şey yoktur diye terör destekçileri ile birlikte meydanlarda şarkı söylüyorlardı ama koltuk sallanınca bir anda güya yerli ve milli oldular hava iş’in güya milliyetçileri de para ve çıkar için terörist destekçileri ile tekrar biraraya geldiler. Omurgasızlar için böyle şeyler sorun değil bunlar para ve çıkar için her kılığa girebilecek zihniyette adamlar hamdolsun…

    Cevapla
  3. 4 sene önce

    Havaisi brakin gelin teknigin celikisine super haklariniz olur….

    Cevapla
  4. 4 sene önce

    Şaşırdık mı asla.tam şerefsiz olmuş bu sendika..çalışanın yanında olmayan asli görevini yerine getirmeyen…..tükürdüğünü yalayan….şaşırmışşşş

    Cevapla
  5. 4 sene önce

    Insanların milli duygulariyla oynayan sacma sapan bir haber iceriği, iktidardaki din tüccarları ve a-haber tarzi , yakistiramadim airline habere.

    Cevapla
    • 4 sene önce

      Kardeş haberin amacını anlamamışsın. Adam fırıldaklıktan bahsediyor, kendi koydukları kırmızı çizgiyi yeri geldiğinde nasıl sildiklerini açıklıyor. omurgasızlıktan söz ediyor.

      Cevapla
  6. 4 sene önce

    Tadil Protokolü nerde Hava İş? Açıklayııııın.

    Cevapla
  7. 4 sene önce

    Terör yandaşı deyip çıktınız anladık da, girerken çıkış sebebiniz aklınıza hiç mi gelmedi?

    Cevapla
  8. 4 sene önce

    İşe bak sen. Sosyal medya paylaşımlarına bksanız bunlardan hızlı milliyetçi yok, Hergün PKK terörüne lanet okurlar. Hamaset desen kimseye bırakmazlar . Vatan, bayrak, ezan derler. Ondan sonra da Öcalan’a özgürlük isteyen federasyona girerler. Tam rezalet.

    Cevapla
  9. 4 sene önce

    Bu kadar omurgasızlıktan sonra hala bu Hava İş’te kalan olacak mı acaba?

    Cevapla
    • 4 sene önce

      :) bu laflari kuranlar ya sendika dusmani yada calisanlarin maasini nasil dusururuz guzel planliyor… sendika gidince elinizden cok merak ediyorum nasil aglayacaksiniz haberiniz yok unutmayin sakin ah keske bu gazlamalara gelmezeydik fiyeceksiniz

      Cevapla
    • 4 sene önce

      Merak etme, artık alternatif var HAVASEN var. Sendikasız kalmazsın

      Cevapla
  10. 4 sene önce

    Vay vay vay. Neler olmuş neler?

    Cevapla
  11. 4 sene önce

    Sefa bey hava iş ortada yok demişsiniz.yalan söylemeyin birkaç gün önce genel sekreter kerozin Mustafa yi peri bacaklarıni ziyaret ederken face de gördüm. Çalışıyorlar lütfen.. Ama daha çok bacalarin akıbetini düşünür gibiydi..

    Cevapla
    • 4 sene önce

      Ha bu arada alıcı gözle bakıyor muallakta kalmis izlenimi var..

      Cevapla
  12. 4 sene önce

    Hava-iş ve şerefsiz trollerini buraya bekliyoruz.
    Omurgasız üyelerine zaten diyecek kelime yok sözlükte..

    Cevapla
  13. 4 sene önce

    Bu işin üstüne gidilsin teror destekcisine geri donerken kıme sorulmus

    Cevapla
  14. 4 sene önce

    Hükümete bak şirkete bak sendikaya bak…Al birini vur ötekini.Körler sağırlar birbirini ağırlar.Genel kurul kararı olmadan üye olmuş…Eeeee kimi kime şikayet edicen.

    Cevapla
  15. 4 sene önce

    Haram-İş’e yakışır.

    Cevapla