featured

Hamburg Havalimanı Eski Lufthansa Boeing 707’yi keserek parçalayacak

Lufthansa’nın son Boeing 707’sini kurtarmak için devam eden girişimlere rağmen, zaman dolmuş gibi görünüyor. Hamburg Havaalanı, uçağın 8 – 16 Haziran tarihleri ​​arasında hurdaya çıkarılıp parçalanmasını resmen planladı ve buna sadece iki hafta süre kaldı. Ne yazık ki, son dakika mucizesi dışında, D-ABOD hurda yığını olmaya doğru ilerliyor.

Şubat ayından bu yana, bir grup havacılık tutkunu son Lufthansa 707’yi hurdaya çıkarmaktan kurtarmaya çalışıyor. Hamburg Havalimanı, yıllık 4.000-6.000 € tutarındaki bakım maliyetleri nedeniyle son 707’yi hurdaya çıkarma planlarını açıkladığından beri, grup bunu önlemek için çok çalışıyor.

Ancak, dün yapılan bir güncelleme ile grup, Hamburg Havaalanı yetkililerinin kendilerine D-ABOD kesme işleminin 8-16 Haziran tarihleri ​​arasında planlandığını bildirdiklerini duyurdu. Grubun kurtarma çalışmaları için 7.600 € üzerinde para toplamasına rağmen , havaalanı bunun yerine uçağı sökmeye kararlı gibi görünüyor.

Hurdaya çıkarma kararı, uçağı kurtarmayı uman havacılık grubuna büyük bir darbe oldu. Ayrıca, havaalanının son haftalarda kendilerini görüşmenin dışında bırakarak çabalarını engellemeye karar verdiğini iddia ettiler. Dün Simple Flying’e yapılan açıklamada,

“Bugün, Hamburg Havaalanı basın bürosundan gelen bir e-posta ile, durum birdenbire önemli ölçüde olumsuz bir hal aldı … Havaalanı kurtarma çabalarımıza hiçbir noktada ciddi bir şekilde yanıt vermedi. Görmezden gelindik, hatta engellendik… Kitle fonlaması yoluyla, D-ABOD’un 1,5 yıl boyunca masraflarını karşılayacak miktarda bağış topladık. Bununla birlikte, havaalanı bizi engellemeye devam ediyor ve D-ABOD’un hurdaya çıkarılması kararında diretiyor.”

Son üç ayda kısa bir süre için, bir umut işaretleri görülüyordu. Mart ayında, Lufthansa 707’nin kesilmesini, devam eden kurtarma çabaları nedeniyle süresiz olarak ertelenmişti. Ancak, Nisan ayının ortasında, uçağın kaldırılması ve hurdaya çıkarılması için Haziran ayında yeni bir tarih belirlendi. Ne yazık ki bugün, bu tarih D-ABOD için son tarih olarak onaylandı.

Hamburg Havalimanı defalarca uçağı korumak istediğini söylese de herhangi bir anlaşmaya yanaşmadı. Son dakikada bir alıcının on binlerce avro teklifine rağmen uçağın büyük olasılıkla hurdalığa gönderileceği anlamına geliyor.

Bu karar, ”Boeing 707 D-ABOD Dostları” grubuna ve dünyanın dört bir yanındaki havacılık meraklılarına büyük bir darbe olacaktır. 1960 yılı Nisan ayında Lufthansa filosuna D-ABOD tescil ismi ile giren ilk B707 olarak yıllarca hizmet etti.

COVID-19 Pandemisi havacılık endüstrisini tahrip etmeye devam ederken, D-ABOD muhtemelen kaybedilen başka bir tarih parçası olacak.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir