featured

Bu gün Amsterdam kazası'nın 9. Yıl dönümü

İstanbul’dan Amsterdam’a giden THY uçağı, inişe geçtiği sırada tarlaya düştü. Kazada 4’ü mürettebat, 9 kişi yaşamını yitirmişti.

THY’nin TK1951 sayılı Boeing 737-800 Tipi ”Tekirdağ” adlı uçağı, 131 yolcu ve 7 mürettebatıyla saat 08.22’de İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Amsterdam’a hareket etmişti.
THY uçağı, inişe geçtiği sırada A-9 otoyolunun hemen yanında bulunan Schiphol Havaalanı’nın pistine 500 metre kala tarlaya çakıldı. Uçak üç parçaya ayrılırken, yangın çıkmaması daha büyük bir faciayı önledi.
SİZLERİ UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ

Bu gün 25 Şubat 2009 tarihinde istanbul Amsterdam TK1951 seferini yapan Tekirdağ isimli B 738 tipi uçağı Schiphol havaalanına inişi sırasında alti metre hatası nedeni ile düşütü ve 4 mürettebat olmak üzere 9 kişinin hayatını kaybedişinin 9. Yıl dönümü.
AirlineHaber Ailesi olarak hepsini rahmetle anıyoruz. Ruhları şad olsun, huzur içinde yatsınlar. Havacılık şehitlerimizin yakınlarına da Allah sabır ve metanet ihsan eylesin.
https://youtu.be/czfkyXzPTCw
 
Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ thy1 1 Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ thy3

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 Yorum

  1. 6 sene önce

    kaptan pilotun hatası

    Cevapla
  2. 6 sene önce

    bu kazada kaptan pilotun hatası cok büyük thy neden sesi cıkmıyor neden herseyi saklıyorlar

    Cevapla
  3. 6 sene önce

    Fotoğrafları geçen kabin ekibinden Figen Eren, Yasemin Vural ve Perihan Özden hayatlarını kaybetmemiştir.

    Cevapla
  4. 6 sene önce

    Mekânları cennet olsun inşallah..:( Allah ailelerine sabır versin..içim buruk bir şekilde izledim..çok yazık..

    Cevapla
  5. 6 sene önce

    haber başka yerde yok. Güzel habercilik yapıyorsunuz. THY den ise hiç ses yok. Uçağın düşmüş ekiplerin ölmüş bir mevlüt okutmuyorlar. Bu nasıl müslümanlık.

    Cevapla