featured

Gulfstream G650ER Bitcoin İle Satılıyor

Özel bir uçak satış firması olan Aviatrade, yeni bir kampanya duyurusunda bulundu ve Bitcoin ile satış yapıldığını açıkladı. Sadece BTC değil, diğer kripto para birimleri ile de satış yapıldığını belirten multi-milyon dolarlık şirket, Jeff Bezos veya Elon Musk gibi birçok ünlü ismin kullandığı özel jet tipini bile BTC ile satmakta.
Business Insider tarafından da paylaşılan habere göre, Gulfstream G650ER olarak bilinen “milyarderlerin jeti” artık direkt olarak Aviatrade’in internet sitesinden kripto paralarla alınabilecek. Bu aslında firmanın kripto paralarla satışa çıkardığı ilk uçak oldu.

Gulfstream G650ER Bitcoin İle Satılıyor

Altı yaşındaki uçağın Gulfstream’in en büyük jet tipi olduğu biliniyor. 40 milyon dolar veya 3.859 Bitcoin karşılığında yeni sahibini bekleyen aşırı lüks bu jet aslında sektörün ne kadar büyük bir değişim yaşadığını da gösteriyor. Koronavirüs salgını, Aviatrade’i bu yeniliğe iten temel etmen oldu. Nakit para ile yapılacak olan ödeme hem sınır ötesi kısıtlamalara hem de hastalıkla ilgili bazı kısıtlamalara takıldığı için bunun gibi alternatif bir yöntem getirildiği belirtildi.
Aviatrader Başkanı Philip Rushton tarafından yapılan açıklamada da bunun Korona yüzünden kullanılan bir yöntem olduğu belirtildi. Ancak Aviatrade bunu yapan ilk şirket değil. Daha önce Kaizen Aerospace de Bitcoin ile bütün hizmetlerine ödeme yapılabileceğini belirtmişti.
Buna ek olarak Bitcoin ödeme sağlayıcısı Bitpay de aracılık ettiği birkaç kuruma benzer bir yenilik getirdi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir