featured

Göklerde kablosuz internet

American Airlines 100 uçağınıda daha wifi kuruyor.
Havayolu firmaları, uçaklarında kablosuz internet hizmetini yaygınlaştırmaya devam ediyor.
Hem teknoloji hem de yolcu memnuniyeti için yapılan bu önemli hamleler, göklerdeki kablosuz internet savaşını da bir hayli kızıştırdı. Hem havayolları birbirleriyle, hem de uçuş esnasında kablosuz internet hizmeti veren internet sağlayıcılarının arasındaki rekabet artıyor.
Havayolları, kablosuz internet sunması ya da bu hizmeti ücretsiz sunmasıyla birlikte yolcular tarafından tercih sebebi haline gelirken, uçaklara kablosuz internet hizmeti veren şirketler de birbiriyle yarışıyor. Bu alandaki büyük pay sahibi şirketlerden birisi Gogo. Şu anda American Airlines‘a ait 134 adet Airbus uçağına internet hizmeti veren şirketin rakibi ise ViaSat oldu. American Airlines, Gogo’nun rakibi ViaSat ile 100 adet Boeing 737 MAX modeli uçağa kablosuz internet sağlaması için anlaşmaya vardı.
ViaSat, uçaktaki her bir koltuk başına 12Mbps‘e kadar internet hızı sağlayacağı uydudan internet hizmetini, önümüzdeki yılın Eylül ayından itibaren sağlamaya başlayacak. Bildiğiniz gibi 2012 yılında Türk Hava Yolları’da bazı kıtalararası uçuşlarında internet hizmeti vermeye başlamıştı. Tüm dünyadaki havayolları, uçak içi kablosuz internet hizmeti verme konusunda birbiriyle yarışına devam ediyor, ancak kablosuz internet servis sağlayıcılarının arasındaki rekabet de yaygınlığın hızla ilerlemesine katkı sağlayacak gibi gözüküyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir