featured

Fransız yetkililer, Türkiye’de yapılan PCR testini kabul etmedi

Fransa, Anadolu Jet’in İsviçre’nin Basel kentine inen uçağının yolcularının Türkiye’de yaptırdığı PCR testlerini kabul etmedi. Yaşanan test krizi nedeniyle aralarında Türk vatandaşlarının da bulunduğu 100’den fazla yolcu saatlerce Basel Euroairport Havaalanı’nda bekletildi.

Fransız gümrük yetkilileri, Anadolu Jet’in İstanbul-Basel seferi ile 11.20’de İsviçre’nin Basel kentine inen uçağın yolcularının Türkiye’de yaptırdığı PCR testlerini kabul etmedi. Gümrükte 100’ü aşkın yolcuya yeniden test yapıldı.

Test yapacak uzmanların havalimanında bulunmaması nedeniyle Basel itfaiyesi personeli test yaparken, test sisteminin sık sık çökmesiyle yaşanan kaos yolcuları çileden çıkardı.

Test krizi nedeniyle aralarında Türk vatandaşlarının da bulunduğu yolcular saatlerce Basel Euroairport Havaalanı’nda bekletildi.

Türkiye’nin uluslararası standarttaki PCR testinin neden kabul edilmediği konusundaki soruları cevaplamayan Fransız yetkililerin sert tavırları da yolcular tarafından tepkiyle karşılandı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 Yorum

  1. 3 sene önce

    O havaalanı Fransa topraklarındadır. Fransa tarafından İsviçre’nin Basel şehrine koridor ve terminal paylaşımı verilmiştir. Karşılık olarak aynı imkan Cenevre’de Fransa’ya sağlanmıştır.Bir Hükümet’in kefil olduğu “Pasaport” insan kaçakçılığına alet edilirse, o hükümetin memurlarının düzenlediği hiç bir belge güvenilir döküman olarak kabul edilmez.Verilen oylarla ekilen topraktan biçilen garabetlerin suçlusu, işini doğru yapıp, maaşını helal kazananlar hiç olmaz. Ne biliyorsun? Belki o memurların bir kısmı Türk kökenlidir?

    Cevapla
  2. Isvicrenin basel kentindeki havalimaninda pcr testini fransizlarmi kontrol ediyor anlamadi ben.???

    Cevapla
  3. 3 sene önce

    Fransa havalimanlarında çalışan çok sayıda ermeni var. O havalimanlarında çalışanlar bilir. Ellerine fırsat geçtiği an türk registration’lı uçaklara zorluk çıkartmayı severler. Bu olay da muhtemelen öyledir.

    Cevapla