featured

Flaş iddia: Türkiye’den muhtemel ABD yaptırımlarına karşı kritik hamle

Bloomberg, muhtemel ABD yaptırımları karşısında Türkiye’nin ABD üretimi silahların yedek parçalarını stok yaptığını yazdı.

Haberde, stoklama kararının ilk olarak ne zaman verildiğinin net olmadığı ifade edildi. Söz konusu Türk yetkililer, hazırlıkların ABD ambargolarının gerçekleşmesi ihtimaline karşı yapıldığını ifade etti.
Washington Yönetimi, 2018’den bu yana Rusya’dan S-400 hava savunma sistemi satın aldığı gerekçesiyle Türkiye’ye yaptırım tehdidinde bulunuyor.
Türkiye’nin savunma stratejisini bilen iki Türk yetkili, Bloomberg’e yaptığı açıklamada, Türkiye’nin F-16 savaş uçaklarının ve başkaca askeri donanımların parçalarını topladığını ifade etti.
Abd ile Türkiye arasında S-400 füze sistemlerinin Rusya’dan alınmasıyla başlayan bir gerginlik olmuş, ABD bunun karşısında F-35 savaş uçaklarıyla yaptırımlar olabileceği sinyalini vermişti. Amerika’da eğitim alan Türk F-35 pilotlarının da eğitimleri durdurulmuştu. Ancak G-20 zirvesinde bir araya gelen Amerika Başkanı Donald Trump ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ılımlı sinyaller vermişti.
F-16 tuaf ile ilgili görsel sonucu
 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir