featured

FETÖ/PYD'NİN 'MYANMAR İMAMI' THY UÇAĞINI DÜŞÜRMEKLE TEHDİT ETTİ

FETÖ/PDY’nin  “Myanmar imamı” Muhammet Furkan Sökmen, sınır dışı edildikten sonra uçakla Türkiye’ye getirildi. THY’ye ait uçağa binmek istemeyen Sökmen’in uçağı  düşüreceği yönündeki tehdidini asılsız olarak değerlendiren pilot, havalanma  kararı aldı
Terör Örgütü/Paralel Devlet  Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) “Myanmar imamı” olduğu tespit edilen Muhammet Furkan  Sökmen, sınır dışı edildikten sonra uçakla Türkiye’ye getirildi.
AA muhabirinin Emniyet yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Emniyet  Genel Müdürlüğü Interpol-Europol Dairesi Başkanlığı, FETÖ/PDY’nin “Myanmar imamı”  olduğu belirlenen ve aynı zamanda örgüte bağlı “Horizon International Schools”un  yöneticisi ve “Mediterranean International Education Services Co. Ltd.” isimli  şirketin ortağı olduğu tespit edilen Sökmen’in pasaportunun iptal edildiğini  Myanmarlı yetkililere iletti.
THY’ye ait uçakla Türkiye’ye getirilebilmesi için 24 Mayıs’ta  Myanmar’dan sınır dışı edilen Muhammet Furkan Sökmen, uçakla önce Bangkok’a  getirildi. Burada Türkiye’den giden Emniyet Genel Müdürlüğü Interpol-Europol  Dairesi görevlilerine teslim edilen Sökmen, bindirildiği THY uçağının  havalanmaması için “uçağı düşüreceği” tehdidinde bulundu. Bunun üzerine uçaktan  inmek isteyen yolcular, İnterpol görevlileri tarafından ikna edildi.
Yaklaşık 1,5 saatlik rötarın ardından THY pilotu, iddiayı asılsız  olarak değerlendirerek uçağı havalandırma kararı aldı. Muhammet Furkan Sökmen’in  uçak havalandıktan sonra tehdit etmeyi bıraktığı ve uçuş boyunca sessiz olduğu  belirtildi. Uçağın izlediği güzergah, İnterpol tarafından oluşturulan özel bir  program ile saniye saniye takip edildi.
Atatürk Havalimanı’na inen uçaktan alınarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü  Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürülen Sökmen’in, ifadesinin alınmasının  ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.
Emniyet yetkilileri, yurt dışındaki FETÖ/PDY imamlarının tek tek  Türkiye’ye getirilmesi için çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir