featured

FARKLI BİR ROTA İZLEDİ

Rotaya göre Atatürk Havalimanı’ndan kalkan helikopterin Marmara Denizi istikametine yönelmek yerine kuzeybatıya uçtuğu anlaşıldı.
İstanbul Büyükçekmece’deki helikopter kazasında ölen direktör ve iki pilot, son yolculuğuna uğurlandı. Helikopter kazasının kesin nedeniyle ilgili araştırmalar ise sürüyor. Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, Kuğu Havacılık ve Turizm AŞ’ye ait helikopterin düşmesine ilişkin soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında 2 cumhuriyet savcısı görevlendirildi. Onların nezaretinde olay yeri inceleme ve kaza kırım uzmanları inceleme yaptı. Uzmanlar ön rapor hazırlayarak Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’na teslim edecek.
KARAKUTU ÇIKTI
Öte yandan TV kulesine çarparak düşen ABD üretimi olan Sikorsky S-76C tipi TC HEZ kuyruk tescilli helikopterin karakutuları da bulundu. Hem ses hem de uçuş verilerini kaydeden kara kutular (FDRCVR) çözülmesi için ABD’ye gönderilecek. Kaza İnceleme Kurulu’na helikopterin motorları Fransız yapımı olduğu için Fransa ve Rusya’dan da uzmanlar dahil olacak. İlk belirlemelere göre; helikopterin kulenin en üst kısmında bulunan antenlere çarptığı netleşti. Vurma ile kesilen anten parçası bulundu..
ROTASINDA DEĞİLDİ
Bu arada takvim helikopterin Bozüyük’e uçtuğu rotaya ulaştı. Rotaya göre helikopterin Atatürk Havalimanı’ndan kalkıştan sonra Marmara Denizi’ni takip ederek Mudanya ve İnegöl üzerinden Bozüyük’e geçecekti. Ancak kalkıştan sonra helikopterin neden kuzeybatı yönüne doğru ilerleyerek Endem TV Kulesi’ne yöneldiği anlaşılamadı..(takvim)
 
Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ 0x0 rotaya ters 1489274289834

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir