featured

Faciaya Ramak kala Önlendi

Hava trafik kontrolünün ihlali ile bir hava felaketi yaşanacakken son anda önlendi.
Hindistan’ın en büyük ikinci metropolü Delhi semalarında, yüzlerce yolcu taşıyan üç uluslararası uçak neredeyse aynı seviyede uçuyordu.
ABD merkezli National Airlines, Hollanda’ya ait KLM ve Tayvan’daki Eva Air olayda adı geçen hava yolları.
ANI-Asian News Internationa’ın raporuna göre; Amsterdam-Bangkok uçuşunu yapan EVA Air uçağı 32,000 feet’de, Viyana’ya gidecek KLM 33,000 feet’de ve Afganiastan’dan Hong Kong’a uçan National Airlines 31.000 feet’de seyrediyordu.
Havacılık standartlarına göre, bu yakın mesafe uçuşlarına  ATC’den uyarılar geldi. Her üç uçağın pilotu şimdi AAIB-Hindistan Uçak Kazaları Bürosu tarafından sorgulanacak. Potansiyel bir felakete neredeyse ramak kalma durumunu açıklamak zorundalar.
Uçuş emniyet kuralları, Hindistan’ın tamamında ve Hindistan dışına kayıtlı uçaklarla,  bunları kullanan  kişilere uygulanıyor.
Kurallar Hindistan vatandaşı olmayan kişiler tarafından işletilen uçaklar için de geçerli. Büronun, uluslararası sivil havacılık teşkilatı ICAO aracılığıyla, ciddi durumlarda yabancı havayolları pilotlarına çağrı yapma yetkisi var.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 Yorum

  1. 5 sene önce

    Uçakların gittikleri yerler dikkate alındığında pek doğru bir haber değil gibi. EVA Air Amsterdam’dan Bangkok’a gitmez. Hindistan üzerindeki KLM Viyana’ya gitmez.

    Cevapla
  2. 5 sene önce

    Anormal bir şey yok…

    Cevapla
  3. Yanlış okumuyorum değil mi, biner ft fark var irtifalarda. Hava sahasının RVSM olduğu varsayımı ile sıkıntı olmamalı.

    Cevapla