featured

FAA, havaalanlarını kurtarmak için 8 milyar dolar hibe verecek

ABD Ulaştırma Bakanlığı’nın  Federal Havacılık İdaresi  (FAA), ABD havalimanı işçilerinin istihdamını sağlamak, inşaat projelerini sürdürmek ve ABD havaalanlarının COVID-19 pandemisinin etkilerinden kurtulmasına yardımcı olmak için 8 milyar dolarlık hibe verecek.

Hibelerin finansmanı, Başkan Biden’in 11 Mart 2021’de imzaladığı 2021 Amerikan Kurtarma Planı Yasası’ndan geliyor.

ABD Ulaştırma Bakanı Pete Buttigieg ; “Havaalanı Kurtarma Hibeleri, işçilere istihdam sağlıyor ve daha fazla Amerikalı aşılarını olup tekrar seyahat etmeye başladıkça havacılık sektörünün iyileşmesine yardımcı oluyor. Bu hibeler, ülkemizde daha iyi ve daha güvenli bir ulaşım sistemini yeniden inşa etme taahhüdünün bir parçasıdır.” dedi

Havaalanları ayrıca, terminal içi perakende satış yapan şirketlere kira indirimi sağlamak için parayı kullanabilir. Finansman, havalimanlarının seyahat eden halkın çoğunluğunu kapsayan havalimanları için pandemi öncesi çalışanlarının en az yüzde 90’ını çalıştırmaya devam etmesini gerektiriyor.

FAA Yöneticisi Steve Dickson, “FAA, pandeminin etkilerinden kurtulurken havacılık endüstrisi ile çalışmaya kararlıdır” dedi. “Bu havaalanı kurtarma hibeleri, pandeminin etkilerinden kurtulurken havaalanlarına gerekli desteği sağlıyor.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir