featured

F-35C'ler savaşmaya hazır…

5. nesil savaş uçağı F-35’nin “C” versiyonun savaşa hazır olduğu açıklandı. ABD Hava Kuvvetleri Donanma Komutanı Amiral DeWolfe Miller yaptığı açıklamada, F-35C’nin operasyonlara hazır olduğunu belirterek, “F-35C operasyonlara hazır, savaşa hazır ve kazanmaya hazır” ifadelerini kullandı.
ABD Donanması’ndan yapılan açıklamada, yirmi yıldan uzun süren süren test ve geliştirme aşamalarından sonra F-35C’nin son görev testlerini başarıyla geçtiği artık savaşa hazır hale geldiği açıklandı. Hava Kuvvetleri Donanma Komutanı Amiral DeWolfe Miller “F-35C operasyonlara hazır, savaşa hazır ve kazanmaya hazır” dedi.
F-35’lerin ana üreticisi Lockheed Martin’in başkan yardımcısı ve F-35 programının genel müdürü Greg Ulmer konu ile ilgili olarak, “F-35C filosuyla İlk Operasyonel Yeteneği elde ettiği için Deniz Kuvvetleri Bakanlığı’nı tebrik ediyoruz” dedi.
3 FARKLI MODELİ VAR
F-35’in 3 ayrı konfigürasyonu bulunuyor. Geleneksel kalkış ve iniş (CTOL) yeteneğine sahip F-35A, iniş ve kalkış yapabilmek için piste ihtiyaç duyuyor.
Kısa kalkış ve dikey iniş (STOVL) yapabilen F-35B, kısa pistlerden kalkış yapabiliyor ve helikopter gibi iniş gerçekleştirebiliyor.
Uçak gemileri için tasarlanmış versiyon (CV) F-35C ise helikopterler gibi olduğu yerden yükselerek kalkış yapıp ve aynı şekilde inebiliyor.
F-35 SAVAŞ UÇAKLARIN MENZİLLERİ
F-35 savaş uçağının menzili de versiyonlarına göre farklılıklar gösteriyor. Uçağın maksimum menzili F-35A’da 2 bin 200, F-35B’de bin 667, F-35C’de 2 bin 593 kilometreyi buluyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir