featured

F 35 Savaş Uçağında Skandal!

Amerikan F-35 savaş uçağı, havada ‘dağılmaya’ başladı.

ABD Hava Kuvvetleri’nin, Japonya’daki Kadena Hava Üssü’nde bulunan F-35 uçaklarından bir tanesinin gövdesinden uçuş sırasında parça düştüğünü doğruladığı bildirildi.
ABD merkezli Defense News dergisinin aktardığına göre geçtiğimiz perşembe Okinawa Adası’nın doğusunda eğitim manevralarına katılan F-35 uçağın gövdesinden bir detay düştü.
Japon medyası haberi aynı gün yayınlarken ABD Hava Kuvvetleri, olayı ancak geçen pazartesi resmen doğruladı.
Haberde, uçağın inişe geçtiği sırada yardımcı pilotun gövdedeki 30×60 santimetre ölçülerinde bir parçanın olmadığını fark ettiği, uçakların uçuş öncesinde kontrol edildikleri için pilotların parçanın uçak havadayken düşmüş olabileceğini tahmin ettikleri kaydedildi.
​Habere göre kayıp parçanın uçuş güvenliğini etkilemeden diğer bir parçayla değiştirilmesinin mümkün olup olmadığı şimdilik bilinmiyor.
F-35 Lightning II savaş uçakları, F-22 Raptor’dan sonra seri üretimine geçilen 5. nesil çok fonksiyonlu savaş uçağı olarak biliniyor.
 
F-35 programı ABD’ye yaklaşık 1,5 trilyon dolara mal oldu. ABD’li uçak üreticisi Lockheed Martin’in 17 yıldır üzerinde çalıştığı F-35’ler, teknik hatalar nedeniyle ABD Başkanı Donald Trump da dâhil olmak üzere birçok kişi tarafından eleştiriliyor. (SarızeybekHaber)

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir