featured

Eurowings Verdi sendikası ile anlaştı. Lufthansa’dan İşten çıkartılanları işe alacak…

Alman havayolu şirketi Eurowings, yaklaşık 2.000 kabin ekibi ve yer personelinin işlerini güvence altına almak için Verdi sendikası ile bir anlaşmaya vardı.

Düşük maliyetli havayolu şirketi, Mart 2022’ye kadar işten çıkarmamanın yanısıra kısa süre önce işlerini kaybeden Lufthansa kabin ekibini tekrar işe almayı planlıyor.

Personel ile Eurowings grev anlaşması

Küresel olarak neredeyse her havayolu şirketi gibi, Eurowings de COVID salgını sırasında kayıplarını azaltmak için personel kesintileri yapmıştı. Aylar süren görüşmelerin ardından havayolu, çalışanlarını temsil eden sendika Verdi ile bir anlaşma imzaladı. Yaklaşık 2.000 yer personeli ve kabin ekibi, emeklilik, ikramiye ve tatil imtiyazları karşılığında 31 Mart 2022’ye kadar işlerini güvence altına almaya karar verildi

Eurowings’in yer personeli ile, tatil süresinin kısaltılması ve 2021 için 13. maaşından vazgeçilmesini içeren ayrı bir anlaşma yapıldı. Eurowings yer personeli genel olarak anlaşmayı kabul ederken, kabin ekibinin oylama yapması için 22 Ocak’a kadar süresi var.

Verdi, Almanya’nın en büyük ikinci sendikası ve yaklaşık 2 milyon kişiyi temsil ediyor. Verdi ve Eurowings arasındaki müzakereler “yoğun” ve aylardır devam etmekte.

Verdi temsilcisi Marvin Reschinsky, Eurowings ile yapılan anlaşma ile ilgili görüşlerini şöyle paylaştı;

“Aylarca süren zorlu görüşmelerin ardından, Eurowings’deki işleri yerde ve kabinde dengeli katkılarla korumayı başardık.”

Eurowings, eski Lufthansa kabin ekibini işe almayı planlıyor

Eurowings, yer ve kabin ekibinin işlerini güvence altına almanın yanı sıra, bu yıl ek uçuş görevlileri getirmeye hazırlanıyor. Dünya çapında toplu aşılar devam ederken, havayolunu yoğun bir yaz dönemi bekliyor ve taleple başa çıkmak için ilk olarak 130 ekstra uçuş görevlisi almayı planlıyor.

Eurowings, pandemi nedeniyle işlerini kaybeden veya kaybetmeye hazırlanan eski Lufthansa kabin ekibine Lufthansa Grubu içinden işe alım yapmayı planlıyor . Hareket, Mr Reschinsky tarafından onaylandı ve Rechinsky şunları söyledi:

“Ayrıca, Lufthansa Group’tan olabildiğince çok kabin çalışanını Eurowings’te işe alarak profesyonel bir kariyer vermeyi taahhüt ediyoruz.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir