featured

THY bir günde 1.397 sefer yaptı

Yaz sezonunun başlaması ve seyahat kısıtlamalarının kalkması ile birlikte bayram tatili nedeniyle konulan ek seferlerle birlikte Türk Hava Yolları (THY) ve İstanbul Havalimanı (İGA) dün salgının döneminin en yüksek sefer ve yolcu sayısına ulaştı.

THY dün yaptığı bin 397 seferle 216 bin yolcuyu taşırken tatilcilerin dönüşü ile birlikte İGA’dan ise gerçekleştirilen bin 70 seferler 161 bin 493 yolcuya ev sahipliği yaptı.

Konuyla ilgili olarak twitter hesabından bilgi veren THY Basın Müşaviri Yahya Üstün “Her dört koltuğumuzdan üçünde siz varsınız ve THY yeniden hayal ettiğimiz noktada.

Bugün 216 bin misafirimizi bin 397 uçuşumuzda yüzde 76.6 doluluk oranıyla taşıyoruz. Gururla uçmaya devam ediyoruz” dedi.

THY Kurban Bayramı tatilini kapsayan 16-25 Temmuz tarihleri arasında yolcu talebini karşılayabilmek için yurt içinde 427 ek sefer koymuştu.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 3 sene önce

    AHL nin açık olması biz yolcuların işine gelirdi. Ama elimizi vicdanimiza koyalım. AHL bu kadar seferi kaldırabilir miydi? Elbetteki hayır. O zaman hem İGA hem de AHL açık kalsaydı diyeceksiniz. Her iki tarafta ayrı istihdam kulağa hoş geliyor ama ne yer isletme, ne havayolları iki tarafta personel çalıştırmayi kabul etmezlerdi. Onlar için maalesef çalışan bir külfet

    Cevapla