Eski Boeing çalışanı aracında ölü bulundu

Eski Boeing çalışanı aracında ölü bulundu

Eski bir Boeing çalışanının, şirket ürünlerinin kalitesine dair endişelerini dile getirdikten sonra aracında ölü bulunduğu ABD’nin South Carolina eyaletindeki bir olay, gündeme geldi.

New York Post’un haberine göre, eski Boeing çalışanı John Barnett, South Carolina’daki bir otelin otoparkında aracının içinde ölü bulundu. Barnett’in, Boeing’e karşı açılan davada ifade vermesi beklenirken mahkemeye gelmemesi üzerine cansız bedeni bulundu.

Charleston bölgesinden bir adli tıp yetkilisi, Barnett’in Boeing fabrikalarındaki güvenlik ihlallerine dikkat çektiğini ve aracında “kafasına silah ile ateş etmiş halde” bulunduğunu açıkladı.

Boeing, 2017’ye kadar şirkette görev yapan Barnett’in vefatından duyduğu üzüntüyü ifade etti.

John Barnett, 2019’da “787 Dreamliner” tipi uçaklarda kabin basıncının aniden düşmesi durumunda oksijen maskelerini otomatik açan sistemlerde üretim hatası olduğunu iddia etmişti. 32 yıl boyunca Boeing’de çalışan Barnett, 2016’da yaptığı kalite kontrol testlerinde acil durum oksijen sistemlerinin doğru çalışmadığını tespit ettiğini ancak şirket yöneticileri tarafından ileri test talebinin reddedildiğini belirtmişti.

Barnett, 2017’de ABD Federal Havacılık Komisyonu’na şikayette bulunduğunu, ancak kurumun çözüm için adım atmadığını ileri sürmüştü.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir