featured

Emirates ve IATA, Pilot Eğitimi ve Uçuş Güvenliği Konusundaki En İyi Uygulamaları Paylaştı

Uçuş güvertesi, pilotların yoğun bir şekilde odaklanmasını, hızlı tepki vermesini ve teknolojinin yardımıyla bilinçli kararlar vermesini gerektiren karmaşık, talepkar ama aynı zamanda tehlikeli bir ortam olabilir. Hava yolculuğuna olan talep önemli ölçüde arttıkça ve havayolları operasyonlarını genişletirken, pilot eğitimi bir kez daha ön plana çıkıyor. Pilotlar, her gün, her uçuşta ve dünyadaki her rotada milyonlarca yolcu ve mürettebatın güvenliğinden sorumludur. Havayolu endüstrisinin, çalışanlarını en yüksek performansa ulaşmaları için eğitmek için en son en iyi uygulamaları kullanması gerekiyor.

Türünün ilk örneği olan bir forumda, Emirates ve Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), havacılık endüstrisinde pilot eğitimi ve uçuş güvenliği konusunda ortak bir seminer düzenledi. Kanıta dayalı eğitim – Emirates Uçuş Operasyonları Eğitimi tarafından IATA ile birlikte düzenlenen Yetkinlik Bazlı Eğitim Değerlendirme çalıştayı 28 Ekim 2022’de Dubai’deki Emirates Aviation College’da gerçekleştirildi.

Çalıştaya Lufthansa, Singapore Airlines, Iceland Air, BAE Presidential Flight, Etihad, flydubai, Air Arabia ve Indigo gibi havayollarından ve Genel Sivil Havacılık Otoritesi, BAE (GCAA) ve İrlanda gibi sivil havacılık otoritelerinden eğitim uzmanları katıldı. Havacılık Otoritesi. Uçak üreticileri Airbus ve Boeing, Uluslararası Havayolu Pilotları Dernekleri Federasyonu (IFALPA) ve Emirates Uçuş Eğitim Akademisi dahil eğitim kurumları da hazır bulundu.

Tam gün süren tartışmalar ve sunumlar boyunca sektör katılımcıları, kanıta dayalı etkili eğitim ve değerlendirme (EBT) ve yetkinlik temelli ( CBTA) programların nasıl geliştirileceği, uygulanacağı ve işletileceği konusunda en iyi uygulamaları ve zorlukları paylaşmak için bir araya geldi .

Emirlik konuşmacıları arasında şunlar yer aldı: Uçuş Eğitimi Başkan Yardımcısı Bader Al Marzooqi; Dr. Nicklas Dahlstrom, İnsan Faktörleri Müdürü; Kaptan David Swarbrick, Boeing Eğitim Müdürü ve Kaptan Stephen Mercer, Uçuş Eğitim Standartları Müdürü. Diğer konuşmacılar arasında şunlar yer aldı: Yann Renier, Eğitim ve Lisanslama, Emniyet ve Hava Trafik Bölümü, IATA Başkanı; Kaptan Jason Alves, Uçuş Baş Eğitmeni, flydubai; Kaptan Olivier Mazzoleni, Airbus Dünya Çapında Eğitim Başkan Yardımcısı; Kaptan Graham McNally, CBTA Program Yöneticisi, Boeing Küresel Hizmetler; Kaptan Richard Lenz, A380 Baş Eğitim Kaptanı, Lufthansa ve Kaptan Chris Ranganathan, Eğitim Başkanı, CAE.

Emirates Uçuş Eğitimi Başkan Yardımcısı Kaptan Bader Al Marzooqi şunları söyledi: “Forum, pilot eğitim programlarının etkinliğini ve verimliliğini artırmak için havacılık endüstrisindeki kilit paydaşlarla işbirliği ve ortaklığın harika bir örneğiydi. Kanıta dayalı eğitim programlarının sunulmasını olumlu yönde etkileyecek gerçek ve eyleme geçirilebilir çözümlere yol açacak kritik içgörüler, bilgiler ve en iyi uygulamaları paylaştık. Forum, bir fikir toplantısıydı ve sektör temsilcilerinin pilot eğitimle ilgili ortak konuları tartışmak üzere bir araya geldiği harika bir platformdu. IATA’ya ve foruma katılan ve katkıda bulunan herkese özverili destekleri için teşekkür ederiz.”

IATA Eğitim ve Lisanslama, Güvenlik ve Hava Trafiği Bölümü Başkanı Yüzbaşı Yann Renier şunları söyledi: “Emirates Flight Training, havayollarını, eğitim organizasyonlarını ve uçak üreticisini temsil eden 40’tan fazla eğitim yöneticisinin katıldığı yetkinlik bazlı bir eğitim ve değerlendirme semineri düzenledi. Etkinlik, bu yetkinliklerdeki en son gelişmeleri paylaşma ve endüstrinin bunları uygulamada karşılaştığı temel zorlukları belirleme ve bunları çalıştaya sanal olarak katılan 80 katılımcıyla paylaşma fırsatı sağladı.”

Hava taşıyıcısının Hava Trafik Kontrolörü ve GCAA’sı Bay Sham Suddin Bin Khalid şunları söyledi: “Emirliklerin çalıştayı, pilotlarımızı havacılık güvenliğinin genel çıkarları doğrultusunda en iyi şekilde nasıl eğitebileceğimize dair bir düşünme ve tartışma günüydü. İşbirliği kapsamında, havayolları, üreticiler ve eğitim organizasyonları dahil olmak üzere paydaşlar arasında bilgi ve veri paylaşımını görmek gerçekten cesaret vericiydi. Bu tartışma ve işbirliğinin önümüzdeki yıllarda da devam etmesini, pilotların yetkinliğini artırma vizyonunun gerçekleştirilmesine ve sektörümüzün güvenlik sonuçlarını iyileştirmeye katkıda bulunmasını umuyoruz.”

Çalıştay, başarılı EBT ve CBTA programlarının nasıl uygulanacağı ve genişletileceği gibi çeşitli konuları tartıştı. Özellikle, bu programlar için müfredat oluşturulması, eğiticilerin geliştirilmesi ve standardizasyonu ile eğitim verilerinin yönetimi ve kullanımı ile ilgili sorunlar ele alındı. En iyi uygulamaları paylaşmaya ve tüm havacılık endüstrisinin yararına pilot eğitimi geliştirmeye devam etmek için bu etkinliğin takip edilmesi gerekiyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir