Emirates (AR-GE) projeleri için 200 milyon dolar ayırdı

Emirates (AR-GE) projeleri için 200 milyon dolar ayırdı

Dubai merkezli Emirates, ticari havacılıkta fosil yakıtların etkisini azaltmaya odaklanan araştırma ve geliştirme (AR-GE) projeleri için 200 milyon dolar ayırdı.

Havayolu şirketinden yapılan açıklamada, bu hamlenin herhangi bir havayolu şirketinin sürdürülebilirlik konusundaki tek taahhüdü olduğu ve fonların üç yıl içinde ödeneceği belirtildi.

Emirates, gelişmiş yakıt ve enerji teknolojilerinde çözümler üzerinde çalışan üst düzey kuruluşlarla ortaklıklar imzalayacak.

Emirates Başkanı Sir Tim Clark, ayrılan 200 milyon doların havacılık sektörünün çevresel etkisini azaltmanın yollarını bulmak için kullanılacak dedi.

Clark, Emirates’in, mümkün olan yerlerde sürdürülebilir havacılık yakıtını (SAF) yükseltmek, verimli filo operasyonları sağlamak ve uygulanabilir çözümler bulunana kadar modern uçakları devreye sokmak da dahil olmak üzere, işletmesi genelinde çevreye duyarlı uygulamaları uygulamaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

Havayolunun şu anda A350’ler ve 777X’ler de dâhil olmak üzere sipariş edilmiş 200 adet en yeni Airbus ve Boeing geniş gövdeli uçağı bulunuyor.

Emirates’in çevresel sürdürülebilirlik yürütme grubu, teknik uzmanların desteği ile fondan yapılacak ödemeleri denetleyecek.

Emirates, Ocak ayında, Boeing ve GE ortaklığında, yüzde 100 SAF destekli ilk gösteri uçuşunu tamamladı. Havayolu, 2017 yılında SAF ile güçlendirilmiş ilk uçuşundan bu yana SAF pazarına aktif olarak katılıyor ve ağında mümkün olan yerlerde SAF kullanmak için fırsatlar arıyor.

Havayolu, IATA’nın tüm dünyadaki yıllık SAF arzının havayollarının ihtiyaçlarının yüzde 0.1’inden daha azını karşıladığını tahmin ettiğini söyledi.

©AirlineHaber.com

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir