featured

Düşürülen Rus savaş uçağının pilotundan korkunç itiraf: Sivil alanları vurduk

 

Ukrayna tarafından düşürülen Rus savaş uçağının esir alınan pilotundan korkunç itiraf geldi. Sivil alanları vurduklarını açıklayan pilot, yerleşim yerlerinin yerle bir oluşunu bizzat gördüğünü de sözlerine ekledi.

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırılar 24 Şubat’tan bu yana devam ediyor. Ukraynalı askerler tarafından düşürülen bir Rus savaş uçağının esir alınan birinci sınıf pilotu Aleksandır Krasnayarzev, sivil alanları vurduklarını itiraf ederek meslektaşlarına seslendi.

“KONTROL EDİLEMEYEN BOMBALAR KULLANIYORUZ”

Ukrayna topraklarında savaş amaçlı uçuşlarda yer aldığını ifade eden Krasnayarzev, “3 kere uçuş gerçekleştirdim üçüncüsünde vuruldum. Bize askeri alanlar üzerine çalıştığımız söylendi, ancak verilen koordinatların Çernigov’da sivil yerleşim yerlerine ait olduğu çıktı. Öte yandan biz kontrol edilemeyen bombalar kullanıyoruz, daha fazla can kaybına ulaşabilmek için. Hava saldırılarımız sonrasında yerleşim yerlerinin yerle bir edildiğini kendi gözümle gördüm” dedi.

MESLEKTAŞLARINA SESLENDİ

Açıklamasının devamında “Mariupol şehrinde çocuk hastanesi vuruldu” diyen Rus pilot, meslektaşlarına da şu sözlerle seslendi: “Rus askerlerine sesleniyorum. Ukrayna karşısında savaşa girmeyin. Çocukları ve kadınları öldürmeyin.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir