featured

Düşen Uçaktan Sonra Rusya'dan Hamle

Rus uçağının Mısırda düşmesinden sonra Rusya’dan ilginç bir çıkış geldi.Başkan Yardımcısı Mihail Yemelyanov yaptığı açıklamada 15 yaşının üstündeki uçakların uçmasının yasaklanması konusunda yasa tasarısı hazırlayacaklarını söyledi.
“Spravedlivaya Rossiya” partisi Başkan Yardımcısı Mihail Yemelyanov, Rusya’da 15 yaşından büyük uçakların kullanılmasının yasaklanması konusunda yasa tasarısı hazırlayacaklarını bildirdi.
 
Rusya’da kullanılan uçakların üçüncü hatta dördüncü elden olduğuna dikkat çeken Yemelyanov, “Bu uçakların nasıl kullanıldığını, bakımlarının nasıl yapıldığını kimse bilmiyor. 15 yaşından büyük uçakların kullanımı yasaklansın” dedi
unnamed (2)
Eski uçakların kullanılmasının “Rus şirketlerin cimriliğinden” kaynaklandığını ifade eden Yemelyanov,” Çok fazla sayıda küçük şirketlerimiz var bu şirketlerin hiç biri ne yabancı uçak satın almaya ne de uçakların bakımını yapan ve uçakların teknik güvenliğinden sorumlu olacak çalışanlara sahip değil. Piyasada kendi aralarında bu konuda rekabet edecek iki ya da üç büyük şirketin olması yeterlidir” dedi.
 
Öte yandan, Rosaviatsiya’dan yapılan açıklamada, Rus uçağının düşüş nedeniyle ilgili henüz açıklama yapmak için erken olduğu bildirildi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir