featured

Dünyanın en uzun kadını ilk uçuşundan sonra deneyimlerini paylaşıyor

Dünyanın en uzun kadınının ilk uçuşu! Türk Hava Yolları, San Francisco seyahatine yer açmak için 6 koltuğu kaldırarak başardı

Bir uçakta seyahat edebilen en uzun kişinin boyu nedir? Kabin alanı göz önüne alındığında, birçok kişi boyunun ortalamanın üzerinde olmamasını bekleyebilir. Ancak Türk Hava Yolları, türünün ilk örneğini çekerek muhtemelen bir dünya rekoru kırdı. Havayolu, Rumeysa Gelgi’ye ilk uçuş deneyimini yaşattı. Gelgi, dünyanın en uzun kadını ve aynı şekilde Guinness Dünya Rekorunu elinde tutuyor. Kayıtlara göre 215.16 cm (7ft 0.7in) boyundadır. Ama bu hepsi değil; yaşayan bir insandaki en uzun parmak, en uzun eller ve en uzun sırt gibi birçok başka kaydı var.

Rumeysa Gelgi, ilk uçuş deneyimini Instagram hesabı üzerinden paylaştı. Gönderiye göre, dünyanın en uzun kadını Türk Hava Yolları ile 13 saatlik bir uçuş yaptı. Uçak İstanbul’dan havalandı ve Amerika Birleşik Devletleri’nde San Francisco’ya indi. Havayolu, onu uçağa bindirmek için altı koltuğu kaldırmak zorunda kaldı.

Bayan Gelgi’nin olağanüstü boyunun nedeni Weaver sendromu olarak bilinen bir rahatsızlıktır. Hızlandırılmış büyüme ve belirgin şekilde ileri kemik yaşı, nadir görülen kalıtsal hastalığın belirtileridir. Guinness Dünya Rekorları’na göre eklem hareketlerinde kısıtlılığa, yürürken dengesizliğe, nefes alma ve yemek yeme sorunlarına neden olur.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

RUMEYSA GELGI (@rumeysagelgi)’in paylaştığı bir gönderi

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir