featured

Duayen Uçak Teknisyeni Cevat Dudaksız (THY Teknik’in Cevat BABA’sı) vefat etti

 

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ Duayen Ucak Teknisyeni Cevat Dudaksiz1932 yılında eski Yugoslavya toprağı olan Manastır’da doğan, Zagrep uçak fabrikasında uçak teknisyeni olarak çalışmış, THY’ına yıllarca değerli hizmetler vermiş, THY Teknik’in Namı diğer CEVAT BABA’sı 15 Ağustos 2022 Pazartesi günü Hakk’ın Rahmetine kavuşmuştur.

Milyonlarca dolar değerindeki binlerce takımı içeren THY Teknik Takımhane’sinin tüm envanterini, kompüterin olmadığı zamanlarda, kendi hafızasında ve Kartotexlerde hatasız olarak tutan, yüzlerce teknisyenin takım çantasında üzerine zimmetli takımların kaydını tutan, şirketini vatanı gibi seven, kollayan, tam bir İstanbul Çelebisi, kimseyi incitmeyen, seven, sevilen Cevat Dudaksız’ın cenazesi yarın, 17 Ağustos Çarşamba günü İstanbul Ataköy 5. Kısım camiinde öğlen namazı sonrası kılınacak cenaze namazını takiben Kozlu aile mezarlığında defnedilecektir.

AirlineHaber olarak, Cevat Dudaksız ustamıza Allahtan Rahmet, ailesine ve tüm havacılık camiasına başsağlığı ve sabırlar diliyoruz. Mekanın Cennet olsun İnşallah güzel insan.

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ Y.Bolayirli C.Dudaksiz ve T.Guler

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

20 Yorum

  1. 2 sene önce

    Cevat baba, mekanın Cennet olsun, Rabbim alemlerin aslı olan ahiret yurdunda yüzünü güldürsün, güzel insan ne zaman yanına bir iş için gitsek canla başla o hacetimizi gidermek için canla başla çaba gösterirdim tam bir İstanbul beyefendisi idin, Yüce Rabbim geride kalanlarına sabır metanet versin.

    Cevapla
  2. 2 sene önce

    Canım Cevat abim; bütün çocukluğumda her hafta senin gelmeni beklerdim.Çünkü, her geldiğinde sana uçak resimleri çizdirirdim.Nurlar içinde yat abim.

    Cevapla
  3. 2 sene önce

    Güzel yorumlarınız için dedemin bütün teknisyen arkadaşlarına teşekkür ederiz hepinizden Allah razı olsun.

    Cevapla
  4. 2 sene önce

    Kısa süre de olsa Cevat babayı tanımış desteğini görmüştüm.Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun inşallah…

    Cevapla
  5. 2 sene önce

    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah

    Cevapla
  6. 2 sene önce

    Seni unutmayacağız sevgili Cevat Babamızmekanın cennet olsun

    Cevapla
  7. 2 sene önce

    Baba lakabını hakkıyla taşıyan Cevat Babanın vefatına çok üzüldüm. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Yeri doldurulamayacak insanları teker teker ebediyete uğurluyoruz. Camiamıza ve ailesine ve sevenlerine başsağlığı ve sabırlar dilerim.

    Cevapla
  8. 2 sene önce

    cevat babanın vefatı kendisini tanıyan tüm camiamızı üzmüştür. allah rahmet eylesin.. Kendisi ile çalışmış tüm arkadaşlarımın mutlaka kendisi ile bir hatırası vardır. o güleç yüzü hatıralarımızda kalacaktır. yolun açık. ruhun şad mekanın cennet olsun.

    Cevapla
  9. 2 sene önce

    Cevat Baba yazıda anlatıldığı gibi şirketini ve vatanını seven bir güzel insandı. Bazen takım çantasında eksik olan aletlerimiz için kendisinden istekte bulunduğumuzda (bizim de herşeyimizin dört dörtlük olması isteğimiz var o zamanlar ) “siparişte, gümrükte, gelecek” gibi cevaplarıyla aslında şirketin menfaatini ön planda tutup o an için bizi öteler ama bizler ustalaştıkça takımlarımızı tamamlardı. Bilgisayarların olmadığı dönemde hangi uçakta hangi işi yapacağımızı söylediğimizde kartotekse bakmadan toolları eliyle koymuş gibi bulurdu. Biz seni çok sevdik Cevat Baba. Allah’ım da senden razı olsun. Mekanın cennet olsun inşallah ?

    Cevapla
  10. 2 sene önce

    Allah rahmet etsin ailesine sabırlar dilerim

    Cevapla
  11. 2 sene önce

    THY Teknik’in Cevat BABA’SI Güzel insan Allah’ın rahmeti üzerine olsun mekanı cennet olsun ailesine ve sevenlerine başsağlığı ve sabırlar diliyorum.

    Cevapla
  12. 2 sene önce

    Son bir gözyaşım vardı. Onu da sana gönderiyorum sevgili Cevat Baba. Mekanın cennetti, umarım öyle kalır.

    Cevapla
  13. 2 sene önce

    Cevat babamızın ruhu şad olsun.Şehir dışında olmam dolayısı ile cenazesine iştirak edemeyeceğim için çok çok üzgünüm.Onun bizim üstümüzde çok hakkı var. Benimde onda hakkım varsa helal olsun.Camiamızın ve sevenlerinin başı sağolsun.

    Cevapla
  14. 2 sene önce

    Yazacak o kadar çok anımız var ki.yalnizca BABA demek istiyorum.Mekânı cennet olsun

    Cevapla
  15. 2 sene önce

    Allah rahmet eylesin bu güzel temiz kalpli insanın mekanı cennet olsun cenabı Allah tüm sevenlerine sabırlar versin turkhavayollari tekniğinde başı sağ olsun

    Cevapla
  16. 2 sene önce

    THY teknikte çalışmış,istisnasız herkesin kendisiyle bir anısı olan,sanki sinirleri alınmış,her zaman sakin,güler yüzlü,kızınca belli etmeyen sadece kızaran mükemmel bir insanı kaybettik.Tüm yakınlarına ve camiamıza başsağlığı dilerim.Gerçekten kendi dönem arkadaşlarının yanı sıra sonradan gelip geçen tüm teknik personelin hafızasına kazınmış ve iz bırakan, unutulmayacak bir insandı. Allah cennetini nasip eylesin.Rahmetler olsun.

    Cevapla
  17. 2 sene önce

    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun,Cevat DUDAKSIZ ağabeyimize ailesine sevenlerine baş sağlığı dilerim…

    Cevapla
  18. 2 sene önce

    Cevat Dudaksız, THY Teknik’in unutulmaz Cevat BABA’sı, sana ne kadar güzelleme yazsak az gelir, seni anlatamayız. Güzel insan, Allah’ın rahmeti daima üzerine olsun, mekanın Cennet olsun İnşallah. Dudaksız ailesine ve havacılık camiamıza başsağlığı diliyorum. Senin gibi BABA sıfatına layık tek ustamız kaldı yaşayan; Tayyar GÜLER yani Tayyar BABA. Allah sana sağlıklı uzun ömür versin. Usta-Çırak ilişkisi içinde mesleğimizi öğrendiğimiz yaşayan ve ahirete intikal eden tüm ustalarımızın önünde saygı ile eğiliyorum.

    Cevapla
  19. 2 sene önce

    Cevat Dudaksız yani Cevat BABA, seni nasıl güzel anlatsak yetersiz kalır. Hepimizin ustası, güzel adam, arkanda sevenlerini hüzünle boğdun. Allah’ın rahmeti daima üzerine olsun, mekanın cennet olsun İnşallah. Dudaksız ailesine ve havacılık camiamıza başsağlığı ve sabırlar diliyorum.

    Cevapla
  20. 2 sene önce

    Thy.Teknik cevat Babasıni kaybetti gulec yuzlü guzel insan cevat baba Allah rahmet eylesin mekanin cennet olsun ailesi ve sevenlerine sabirlar dilerim.Thy.teknik camiamizin başı sagolsun

    Cevapla